Én és te, a kapcsolatok emelkedése – különleges telihold

Borítókép: Én és te, a kapcsolatok emelkedése – különleges telihold
Egész május kiemelten szól a párkapcsolatokról, a szeretetről, az emelkedésről, a május első szombat estéjén – anyák napja előestéjén – a Hold ragyog teljes szépségében.

A Hold a felkelés pontján, a Nap a nyugvóponton. Emelkedik a nőies, a befogadó, a lélek, az anyai minőség, nyugszik a férfias, erőteljes, kiáradó energia. A szembenállás miatt ez a kettő kiegyensúlyozódik, rálátásunk lehet a kapcsolatainkra, első sorban a párkapcsolatra, ugyanakkor a saját lelkivilágunk és érzelmeink érzékelése felerősödik.

Egész május kiemelten szól a párkapcsolatokról, a szeretetről, az emelkedésről, a május első szombat estéjén – anyák napja előestéjén – a Hold ragyog teljes szépségében. A Hold a képletünkben az édesanyánkat is jelképezi és ezzel párhuzamosan a saját anyaságunkat is. Férfiak képletében szintén édesanya és a lelkiség jelképe.

Miért szép még ez a képlet?

A Nap szépen lassan beúszik az Uránusz mellé. Május 6-án teliholdkor, a párkapcsolatokat jelképező életházban vannak. Tiszta rálátást adva a kapcsolatainkra, kiemelten a párunkra, lehetőséget a dolgok tisztázására, megoldására. Egész pontosan majd május 9-én állnak együtt, de már teliholdkor érvényesek ezek a gondolatok: érdemes megfigyelni, hogy milyen érzéseink vannak a jövőnkkel kapcsolatban, az az út, amin járok mennyire az enyém, érdemes rajta maradnom? Vagy van egy másik út, amit választhatok, ami könnyedebb – nem feltétlenül könnyebb – sokkal jobban azt a minőséget képviseli, ami én vagyok, ami az isteni részem számára kedves? Fontos a cselekvés, a Nap erőt, cselekvő energiát ad ehhez, az Uránusz a felszabadulásunkat támogatja.

Figyeljük meg azt is, hogy a párunk mivel szembesít, mit hoz fel bennünk az, amit ő megmutat. Uránusz lévén a hirtelenség sem kizárt, ha nem vagyunk képesek nyílt szívvel egymás felé fordulni, megbeszélni, meglátni a másikat, akkor bizony jöhetnek a csattanó tányérok. A kommunikáció – minden szinten – sokat számít, hiszen a Nap a Merkúrhoz is kapcsolódik. Legyünk határozottak, világosak, mutassunk rá arra, amin változtatni szeretnénk, de mindezt a szeretet zászlaja alatt, a fejlődés érdekében.

Ezért szép és különleges az élet, mert sokféleképpen tudjuk megélni ezeket a helyzeteket.

A Nap és mellette a Merkúr és az Uránusz a Bika jegyében, szemben a Hold a Skorpióban van. A biztonság, bizalom fizikai és lelki síkon is kiemelt fontosságú a kapcsolódásokban. Épp ezért fontos a kimondott szó és az is fontos, hogy hogyan mondjuk. Ki szelet vet, vihart arat. Ez a mondás erről szól. A tányércsapkodás, hiszti, játszmázás csak még nehezebb körökbe taszít minket és csak ismétlődnek, ismétlődnek a nehéz helyzetek, a sebek pedig egyre nehezebben gyógyulnak.

Munka! Ezt is üzeni a telihold.

Fókuszáljunk az otthonunkra, az életünk alapjaira, nézzük meg, hogy hol vannak a korlátok és ezeket hol szükséges már átlépni, meghaladni ahhoz, hogy az életünkben elkezdődjön az emelkedés.

Hogyan tudunk egy felfelé törekvő spirálban egyre kiegyensúlyozottabb életet élni? Amíg meg nem tanuljuk a leckéket, mindig újabb és újabb köröket futunk, viszont ha egyszer mást választunk – mondjuk saját magunkat – akkor megtapasztalhatjuk, hogy mit jelent magasabb rezgésszinten élni. Most a jövőnk érdekében tudunk tenni a családban, és az életünk alapjait tekintve is.

Mi szabályoz minket?

Jó nekem ez a szabály?

Változtatnék rajta?

Nincs jó és rossz válasz, csak válasz és választás van. Méghozzá szabad. Ez is egy csoda az életünkben, hogy van szabad akaratunk, eldönthetjük, hogy ma nemet mondok egy eddig engem korlátozó szabályra és ha menet közben rájövök, hogy mégis szükségem van rá, akkor azt választom. De csak tapasztalati úton lehetünk képesek fejlődni, bölcsebbé válni.

Akkor járunk a legjobban, ha a lehető legkönnyedebben vesszük az életet. Próbálkozunk, játszunk a lehetőségeinkkel és teremtünk újakat.

A teremtés, termékenység szintén kulcsszó most, a Bika jegyében járó Nap a kézzelfogható eredményeket, sikereket, alkotást hozza.

A Vénusz még az Ikrek jegyében mutatja a kapcsolatainkban való termékenységet. Ismerkedni, jól érezni magunkat társaságban, megtanulni dolgokat másoktól, összevetni a saját világunkkal ezek a szellemi termékenységre példák. Kaphatunk ötleteket másoktól? Igen! Megvalósíthatjuk őket? Eljön annak is az ideje.

A tudatosság most kiemelt szerepet kap, az éberség, hogy miben vagyunk, mit gondolunk, hogyan érzünk és ezzel mit teremtünk magunknak nap, mint nap.

De ne csak gondolkodjunk, hanem cselekedjünk is. Nem elég ábrándozni, tervezgetni, hanem tegyünk magunkért, a jövőnkért.

A május egy csodaszép hónap a természet ekkor igazán beindul, a fák virágzása gyönyörűséges, az időjárás már igazán jobbra fordul. Érdemes a természetben energetizálni magunkat. A harmonikus kapcsolódások okán akár kirándulásokat szervezhetünk baráti társasággal, élvezzük az élet szépségeit: egy piknik, egy kis mozgás, nevetés. A Bika hónapja a testi élvezetekről is szól, arról, hogy felfedezzük és működtetjük a csodás életünket, harmóniába kerülünk a természettel, a saját fizikai valóságunkkal.

Játékra invitálom minden kedves olvasómat!

Május 1-én birtokba vettem (birtokló Bika) azt a kis helyiséget, amit most még irodaként emlegetek, ugyanis nincs neve. A lényeg, hogy keresek egy nevet neki, amiben szerepelhet a nevem, mint melinGO, szeretem a csoda szót is, de nem kötelező. A profilom az asztrológia, coaching, SVT, Access Bars, vezetett meditáció, Sorsfordító program.

Nagy szeretettel és nyitottsággal várom az ötleteket a névre. Akinek az ötlete nyer, annak egy Access Bars kezelést ajándékozok. Ha esetleg távolság miatt nem megoldható a személyes találkozás, akkor átadható a kezelés vagy kitalálunk valami mást.

Az ötleteket a [email protected] email címre várom!

Minden édesanyának csodás napokat kívánok és természetesen minden édesapának is, hiszen ők is fantasztikusak és az édesanyák első számú támaszai egy szép igaz világban!