Borítókép: Kétszer rászedte, harmadjára viszont már a férje nem hitte el neki Forrás: Pixabay.com/Mark Timberlake

Kétszer rászedte, harmadjára viszont már a férje nem hitte el neki

Viccnek szánta, harmadszorra viszont nagyon rosszul sült el; pedig a fiatalasszony akkor már komolyan gondolta. Így sikerült félre az igazi nagy bejelentés, hogy végre tényleg babát várnak.

„Szerinte én tehetek arról, hogy ennyire rosszul reagáltam, amikor bejelentette, hogy az első közös gyermekünkkel várandós” - panaszolta az internet népének egy ifjú férj, aki azok után tárta a nyilvánosság elé a történetüket, hogy a felesége előtte két alkalommal is átverte már vele. Babáról pedig igazából akkor még szó sem volt – teszi hozzá. Az elmúlt 9 hónap ennek a jegyében telt, próbálkoztunk; sikertelenül. Már orvoshoz is fordultunk, hogy kiderítsük, esetleg valamilyen egészségügyi probléma állhat-e a háttérben, a doktor egyelőre viszont türelemre intett mindkettőnket.

A feleségem viszont gondolt egyet és egy nap, amikor éppen az irodában dolgoztam, küldött egy üzenetet, amiben azt tudatta, hogy sikerült teherbe esnie. Annyira megörültem a hírnek, hogy csapot-papot ott hagyva hazarohantam hozzá nagy boldogan. Útközben még vásároltam is ezt-azt, hogy megünnepelhessük, hogy végre mi is szülők leszünk – meséli.

Amikor megérkeztem, elém állt és az arcomba nevetve közölte, hogy csak poén volt. Ezt utána még egyszer eljátszotta velem; akkor ráadásul még videóra is vette, hogyan reagálok. A felvételt aztán a családjának is mutogatta
teszi hozzá a csalódott férfi.

„Leültettem és elmondtam neki, hogy mennyire rosszul esik, hogy egy ilyen komoly dologból viccet csinál és hogy úgy érzem, az egyetlen dolog, amire ilyenkor gondol, hogyan tegye tönkre a pillanatnyi boldogságomat. Akkor leállt vele, úgy két hónapig legalábbis.

Legutóbb viszont, a szüleim házában, vacsora közben ismét előhozakodott a témával. Sejtelmesen közölte, hogy van egy ajándéka számomra. Ekkor a húgom fölállt az asztaltól, kiment és egy picike plüssmackóval a kezében tért vissza. A játékfigura mancsaihoz egy kis kártya volt erősítve. Átnyújtotta nekem. Teljesen begörcsöltem, azonnal arra gondoltam, hogy a nejem egy újabb ízetlen poénjának az áldozata vagyok: ezúttal azt tervelhette ki, hogy beéget az egész családom előtt. Elolvastam azért az üzenetet, amin az áll, apuka leszek! Ránéztem a feleségemre, aki arcán egy mosollyal gratulált nekem és megerősítette, hogy valóban várandós.

Én viszont már képtelen voltam elhinni neki. Elvörösödtem, indulatosan kirúgtam magam alól a széket és kiabálni kezdtem vele.

„Szóval így állunk” – üvöltöttem rá a kártyát az asztalra csapva. „Tudd meg, hogy teljesen elegem van abból, hogy lehetsz ennyire érzéketlen, hogy egy ilyen fontos kérdést próbálsz meg elviccelni. Az pedig, hogy most már a szüleim előtt is csinálod, végképp nagyon ócska! – szakad ki belőlem. A feleségem ekkor kimentette magát, mondván a mosdóba kell mennie.

A szüleim, mit sem sejtve arról, hogy mi történik, ott álltak megkövülve. Akkor odalépett mellém a húgom és elmondta, a hír ezúttal tényleg igaz, valóban terhes a feleségem, s hogy a saját szemével látta ő maga is, amikor több tesztet is megmutatott neki.

Hazafelé, a kocsiban persze már én voltam a rossz fiú: végig azt hallgattam, hogyan tettem tönkre az előre kitervelt, cuki kis bejelentését arról, hogy az első közös gyermekünket várja. Azt is a fejemhez vágta, hogy azért választotta ezt az alkalmat, mert éppen azt akarta ezzel megmutatni nekem, hogy ezúttal teljesen komolyan gondolja. Én viszont belerondítottam élete nagy pillanatába, amire már olyan rég óta vágyakozott. A reakciómra pedig mindig emlékezni fog…

Őszintén, nem tudom, mit gondoljak. Az egyik haverom azt tanácsolta, hogy ne vegyem magamra a nejem kifakadását. Nem csoda, hogy így reagáltam, azok után, ahogy ő így eltolta az előzményeket.

Anyósom persze megmagyarázta a dolgot; szerinte a lánya kínjában csinált viccet a baba kérdésből, mert nehezen tudta földolgozni hónapról hónapra a csalódást, hogy rendre nem sikerült teherbe esnie” – zárja a férj az elbeszélést.

Mit gondolsz? Ki a hibás? Szerinted hol siklott félre a dolog?

Ha nem viccnek szánod - szuper ötletes és cuki terhesség bejelentő inspirációk a Galériában!