Hogyan tette tönkre az apám az esküvőmet

Borítókép: Hogyan tette tönkre az apám az esküvőmet Forrás: Getty Images
Nem bírtam tovább, ahogy véget ért a szertartás, felrohantam a hotelszobánkba, hogy kiírjam magamból: miféle helyzetbe sodort az apám a saját esküvőmön. Oda a nagy napom, a sminkem, amit szétbőgtem. Valami ötlet, hogy menthetném meg ezt a katasztrofális napot? – kért segítséget az internet népétől - esküvője közepén – egy elkeseredett ara.

„Még mindig nem térek magamhoz a döbbenettől. A hotelszobából írom ezeket a sorokat, azok után, hogy hozzámentem életem szerelméhez. Ide menekültem az elől a végtelenül kínos helyzet elől, amibe az apám kevert az imént. Olyasmivel lepett meg a nagy napomon, amit legvadabb álmaimban sem gondoltam volna” – kezd bele a történetébe az elkeseredett ifjú ara.

„Nincs nagy családom, így az én részemről az esküvőnkre is csupán néhány meghívott vendég volt hivatalos: mindösszesen két unokatestvérem és az apám. Őt kértem fel arra, hogy kísérjen az oltár elé; mindent előre megbeszéltünk.

A szertartás kezdete előtt kicsivel érkezett csak meg, méghozzá az újdonsült barátnőjével és annak három gyerekével. A dologhoz az is hozzá tartozik, hogy

egyikükkel sem találkoztam még és akárhányszor Apu szóba hozta őket, mindig valamilyen negatív felhanggal tette.

Borzasztóan éreztem magam az egész ceremónia alatt, rettentően zavart, hogy idegenek is tanúi az életem egyik legbensőségesebb pillanatának. A nő legnagyobb gyereke, egy kiskamasz ráadásul folyton zajt csapott valamivel. Mélységesen csalódott vagyok.

Van még egy óránk a vacsora és a buli kezdetéig, ahol az ülésrend, már le van fixálva, kizárólag a meghívottak részére terveztünk, ahogy az általában minden normális esetben szokás. Se étel, se ülőhely nincs számukra. Legszívesebben megmondanám az apámnak, hogy fogja a „pereputtyát” és haladéktalanul távozzanak, csak tartok tőle, hogy ezen ő vérig sértődne, és nem állna velem szóba többé.

Az ünnepi sminkem romokban, szétbőgtem. Aki elkészítette, már órák óta hazament. De ez a legkevesebb. Még senkinek nem jutott eszébe, hogy utánam jöjjön és megkérdezze, hogy vagyok. A férjem az unokatesóimmal beszél éppen, ők is teljesen ki vannak borulva. Mégis, hogy menthetném meg ezt az elbaltázott napot? Nem hiszem el, hogy ennyire kiborított a dolog, de képtelen vagyok lazán túllépni rajta. Végtelenül dühít, hogy ezek itt vannak. Mit tennétek a helyzetemben? Van valakinek esetleg valamilyen használható jó tanácsa ilyen esetre?” - tette fel a kérdést az összetört fiatalasszony a közösségi médiában; egyenesen a hotelszobából.

4 dolog, amit utólag tanácsolnék magamnak az esküvőszervezéssel kapcsolatban