Hogyan kezeld a stresszt a csillagjegyed szerint?

Borítókép: Hogyan kezeld a stresszt a csillagjegyed szerint? Forrás: Fotó: Unsplash/Anthony Tran
Kimerült vagy? Lehet, hogy a csillagokba írva találod, hogyan engedd el a stresszt. Ha még sosem jutott eszedbe, hogy a különféle zennel és nyugalommal kapcsolatos szokásaidat a csillagjegyedhez igazítsd, itt az ideje – talán éppen itt lapul a titok, amit megfejtve egy kicsivel még hatékonyabbá teheted a stresszkezelésed.

Shannon Aganza, a kaliforniai Carlsbadban székelő MoonGathering asztrológusa a popsugar.co.uk kérésére segített megtalálni azokat az önsegítő tevékenységeket, amelyek a zodiákusod alapján a legjobban fognak működni neked. Legyél bár szenvedélyes Kos vagy hiperérzékeny Szűz, ezek a stresszoldási tippek és trükkök a kozmikus tudatodhoz szólnak és távol tartják a szorongást.

Kos (Március 21. – Április 19.)

A megoldás: edzés. Szigorú edzés.

Miért működik? Kos, neked az asztrológus szerint arra van szükséged, hogy „a fizikai kimerülés határára” juttasd el magad. Mindenképpen valami intenzív cselekvést válassz, mint amilyen a futás vagy egy kardióközpontú boksz- vagy harcművészetóra. A Kos túlforrósodott, ezért olyan testedzésre van szüksége, ahol kiadhatja a fölösleges hőt, ezzel megszabadulva a felgyűlt frusztrációtól és dühtől. Gyerünk, add ki magadból!

Bika (Április 20. – Május 20.)

A megoldás: kertészkedés vagy séta a természetben.

Miért működik? Merj földszagú lenni! A földdel való kapcsolat azért segít a Bikának, mert neki biztos alapra van szüksége ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. A Bikának a biztonság a legeslegfontosabb, ezért ha a Földanyához fordulva növeled a biztonságérzetedet, biztos lehetsz abban, hogy feloldódik benned valamennyi feszültség és jobb hangulatba kerülsz.

Ikrek (Május 21. – Június 20.)

A megoldás: nevetés.

Miért működik? Úgy érzed, túlpörögtél és mintha nem is lennél igazán önmagad? Az Ikrek beszélje ki magából a stresszt és nevessen! A nevetés csökkenti a stresszt és visszavezeti az ikreket a saját vidám, könnyű énjéhez. Szóval irány a mozi egy barátoddal, vagy hívd át a legfontosabb embereidet és keressetek valami igazán vicceset Netflixen. Sőt, akár egy standup show-ra is elmehetsz!

Rák (Június 21. – Július 22.)

A megoldás: végy egy jó fürdőt és egyél valami finomat!

Miért működik? A Rák a legfőbb tápláló az állatövben, aki akkor válik védtelenné a stresszel szemben, amikor elfelejtkezik arról, hogy magát is táplálnia kell. Tehát ne felejtsd el teletölteni a saját poharad, mielőtt másoknak töltenél! Fontos tudatosítanod azt is (bár valószínűleg ezzel már tisztában vagy), hogy a rák szeretetnyelvében központi helyet foglal el az étel. Szóval fürdés után: evésre fel!

Oroszlán (Július 23. – Augusztus 22.)

A megoldás: masszázs.

Miért működik? Vegyél ki egy szabadnapot és lazíts le, Oroszlán! Aganza egy „szívközpontú hátmasszázst” javasol neked. Miért? Az Oroszlán elképesztő mennyiségű energiát tesz abba, hogy másokkal együtt legyen és hogy ragyogjon – de neki is szüksége van időre, hogy feltöltődjön. Az oroszlán a szív és a hát ura. Ezért aztán a háta merevedik be először, ha nem kap kellő támogatást. Szerezz egy kis kényeztetést azoknak a hátizmoknak! Egy gerincerősítő Pilates-edzés is jó ötlet lehet.

Szűz (Augusztus 23. – Szeptember 22.)

A megoldás: takarítás és rendrakás.

Miért működik? Közhely, de igaz, hogy a Szűznek jólesik egy alapos rendrakás. Ugye, hogy mindig beindít egy rendezett kamráról készült fotó? Hát persze, hiszen ez van beleírva a kozmikus DNS-edbe. A Szűz az állatöv nagy rendszerezője. Nem véletlen, hogy a jegy a Mérleg, vagyis az egyensúly és a harmónia csillagjegye előtt áll: hiszen a tökéletes harmónia és szépség nem létezhetne, ha előtte a Szűz nem kristályosítana minden egyes részletetet tökéletessé!

Ez azt jelenti, hogy a dolgok megtisztítása – szó szerinti és átvitt értelemben is – nyugtató hatású rituálé lehet. A Szűz, mivel földjegyű, mindig tenni akar valamit a kényelmetlen dolgok megváltoztatásáért; természetes zsenijéhez hozzátartozik a nemkívánatos dolgok megszüntetése.

Mérleg (Szeptember 23. – Október 22.)

A megoldás: meditáció. Vagy egy délutáni alvás. Vagy mindkettő!

Miért működik? A Mérleg hajlamos mindkét végén égetni a gyertyát, és le sem állni addig, míg túl késő lesz. Ha ez most téged személyesen rosszul érint, az jelzi, hogy talán itt az ideje, hogy pihenj és egy kicsit magaddal foglalkozz. Miközben azon sürgölődtél, hogy a hozzád közel állók életébe harmóniát csempéssz, nem feledkeztél el egy kicsit saját magadról? A valódi pihenés megújulást hoz, a meditáció pedig szellemi békét és éberséget, hogy észrevedd, amikor valami kezd túl sok lenni.

Skorpió (Október 23. – November 21.)

A megoldás: terápia

Miért működik? Hajlamos vagy arra, hogy magadban tartsd a stresszt és a belső küzdelmeidet? Itt az ideje, hogy kipakolj, kedves Skorpió. Ennek a jegynek mély érzelmi intelligenciája van, ezért javára válik, ha megosztja a dolgait valakivel, akiben megbízhat, hogy megszabaduljon a stressztől és a fájdalomtól. Aligha akad sok olyan ember, akiben jobban megbízhatnál, mint egy szakképzett terapeutában – itt az ideje, hogy megszabadulj a stressz súlyától és érzelmileg újra a legjobb formádat hozd!

Nyilas (November 22. – December 21.)

A megoldás: mozdulj ki!

Miért működik? A szörfözés, túrázás, futás, sziklamászás mind nagyon jót tesz a Nyilasnak. Elvégre egy tűzjeggyel állunk szemben, akinek a fizikai testen erős fókusza van. Ezért ha a testedre fókuszálsz, képes lehetsz elengedni a stresszt. A Nyilas a bölcsesség jegye is, így számára a természetben lenni lehetőség arra is, hogy a tudata igazán kitáguljon és átélje élete legnagyobb revelatív és meditatív pillanatait, magyarázza a szakértő. Hallottad az igét – irány a szabad levegő!

Bak (December 22. – Január 19.)

A megoldás: légy produktív!

Miért működik? Ismét egy közhely, de ez is nagyon igaz. A Bak ugyanis az állatöv nagy munkamániása, ezért a pihenés és a magába fordulás stresszt és aggodalmat okozhat neki. Ó, Bak, hát téged még az is stresszel, ha elengeded a stresszt! Ezért az ajánlás így szól neked: „Minden, ami egyszerre pihentető és produktív, segíthet lebontani a stresszt a keményen dolgozó Bakok életében. A jóga, a főzés, a modellezés és a bútorszerelés mind ideális cselekvések egy Bak számára.

Vízöntő (Jan. 20. - Feb. 19.)

A megoldás: akupunktúrás kezelés vagy álomtábla készítés.

Miért működik? A Vízöntő az állatöv vizionáriusa. Ha az ötletei a képzeletén kívül is megjelenhetnek, az világosságot és megnyugvást hoz neki. Erre lehet megoldás az álomtábla vagy angolul vision board.

Nem érzed kreatívnak magad? Az akupunktúra hagyományos kínai gyógymódjával visszanyerheted az egyensúlyod. A Vízöntőnek kifinomult idegrendszere van, amelyhez nagyon jól illik az akupunktúra, mert képes enyhet adni neki és békességre hangolni.

HALAK (FEB. 20 - MÁRC. 20.)

A megoldás: bízz magadban

Miért működik: A Halak az egyik legérzékenyebb csillagjegy. A legfontosabb stresszforrás ennél a jegynél talán az, hogy nehezen bízik meg a saját képességeiben, kivált akkor, amikor meg kell mutatnia a valódi énjét másoknak. A Halak nagyon szeretik védelmezni a saját személyes zónájukat és sokat szoronganak azon, hogy némelyek esetleg behatolnak az életterükbe. Találj időt arra, hogy egyedül legyél, Halak. Ez vezethet oda, hogy megtanulj bízni magadban és megérteni a folyamataidat.

Kíváncsi vagy rá, hogy a csillagjegyed szerint kivel érdemes barátkoznod?