Borítókép: Aranyat, tömjént, mirhát helyett pelenkát, támogatást, erősítést szülés utánra Forrás: Laura Garcia (pexels.com)

Aranyat, tömjént, mirhát helyett pelenkát, támogatást, erősítést szülés utánra

Első várandósságom során kutattam a helyeket, amik ajándékcsomagot adnak csak azért, mert kismama az ember. Kisebb-nagyobb dobozok, minták, ajándék ez-az. Mivel a baráti társaságunkban én voltam az első akinek kisbabája született, finoman szólva fogalmam sem volt róla, mire lesz valóban szükségem, ezért gondoltam elfogadok mindent. De valóban jó döntés ez?

Nagyjából amikor először mentem kisfiamért a csecsemősökhöz bántam meg az egész attitüdöm.

Kezembe nyomtak - természetesen érzékeny információkért cserébe - egy óriási ajándék dobozt, amivel szeretnének kedveskedni a friss anyukáknak. Én még ilyen nehéz cipős dobozt nem fogtam, örült is a kis szarka lelkem, hogy mennyi izgibizgi dologra tettem szert. És itt jött a feketeleves:

A doboz szétszakadt és kigurult belőle minden, amit soha az életben nem használtam kisbaba mellett.
  • A doboz tartalma:
  • Egy nagy kiszerelésű, kicsit sem bolygóbarát tisztítószer, ami nagyban hozzájárult a császár utáni minél hamarabbi mobilizálásomhoz, mivel leesett, elgurult, szóval frissen összevarrt hassal kergettem a kecsesen guruló zöld tisztítószert.
  • Megszámlálhatatlan szórólap. Nyilván, ha valamit ingyen kapunk, annak is megvan az ára. Jelen esetben a reklám, nincs is ezzel semmi baj, de olyan dolgok szerepeltek a legalább 20 miniatűr papírlapon, ami amúgy is előbb utóbb szembejön velem a boltok polcain.
  • Nyugi zene CD-n. Én bevallom a napját nem tudom megmondani, mikor tettem be CD-t lejátszóba, nincs lejátszónk.

Nagyon figyelmesen próbálták összeállítani a marketingesek ezt a dobozt, hogy cégek profitáljanak a friss anyukákból, de nézzük mi az, ami valóban jól jött volna:

Megerősítő kártyák: Furcsának tűnhet, hogy egy darab kártya okozzon megnyugvást a lelkünknek, de az első időszakban szerintem bárhonnan érkezik a vállveregetés az jól esik.

Segítő elérhetőségek: gyógytornász, laktációs tanácsadó, ügyeletek listája, ügyeletes patikák listája bármi olyan, amit nem az éjszaka közepén kell a keresőben böngészni, hanem ripsz-ropsz előttünk lehetne.

Egy étterem tehetne bele olyan házhozszállítás kupont, hogy ha veszel egy ételt a második ajándék hozzá. Nekem főzni volt a legkevesebb erőm az első hetekben, biztosan kihasználtam volna ezt a kedvezményt.

Útmutató arról, hogyan is kell beadni a vérhígító készítményt. Sajnos császár után napokig még szúrni kell magunkat otthon és engem például úgy küldtek el a kórházból, hogy egyszer nem mutatták meg a mikéntjét.

Laktációs tanácsadók listája a kerületben, városban, ahol a kórház van.

Tudom, hogy ezek nem marketing fogások, de bizony olyan jó lenne ha valaki foglalkozna az anyukák lelkével is nem csak a pénztárcájukkal.

A galériában lévő őszi mesekönyvekben biztosan nem fogtok csalódni.