A te gyerekedet is megviseli az újabb maradjotthon? Jógázzátok át magatokat együtt, játékosan a nehézségeken

Borítókép: A te gyerekedet is megviseli az újabb maradjotthon? Jógázzátok át magatokat együtt, játékosan a nehézségeken Forrás: vegyelhazait.hu
Lóg a csillárról, a kanapé és a tévé közt kommandózik, másnap viszont csak sírdogál, mert hiányoznak az ovistársak? Ahogyan minket felnőtteket feltölt és megnyugtat; a kisebbeknek is ugyanúgy nagyon sokat segíthet - akár a mostani nehéz helyzet átvészelésében is - a jógázás, persze rájuk szabva, mesébe ágyazva. Ehhez kínál kreatív eszköztárat a Jógakaland, melynek termékeit most a #vegyélhazait virtuális piactéren nemrég megnyílt #vegyéltavaszit vásár kínálatában is megtalálsz. Vásárlásoddal ráadásul magyar családi kisvállalkozást támogatsz.

A jógázás rugalmassá tesz az élettel szemben, rendszeres gyakorlásával pedig egy olyan "érzelmi elsősegély csomagot" ad, amihez mindig nyúlhatunk, ha úgy érezzük, hogy kifut alólunk a talaj – mondja Bánhidi Dóri, aki szerint ez nem csak ránk „nagyokra”, de a gyerekekre is ugyanúgy igaz. Dóri már több éve jógázott, mikor várandós lett kisfiával; így először saját magán tapasztalhatta meg, hogy ez a mozgásforma milyen pozitív hatással lehet az életére. Arra gondolt, milyen jó lenne, ha a gyermeke már minél hamarabb megismerkedne a jógázással, és annak jótékony hatásaival, az ötlete pedig nagyon tetszett az író és terapeuta párjának, Salinger Richárdnak is. Együtt létrehozták a Jógakaland világát, ami az Erdei jógakaland című mesekönyvvel indult el 2017-ben.

Felnőttként már tudjuk, milyen elkerülhetetlen nehézségek és feladatok várnak ránk, főleg onnantól kezdve, ahogy iskolások leszünk. Nagyon fontos, hogy gyermekeinket fel tudjuk készíteni ezekre, hiszen a stressz a kicsik életében is jelen van: kezdve attól, hogy átveszik a saját problémáinkkal járó feszültségeket, aztán később szembesülnek a sajátjaikkal is – vallja Dóri.

Szülőként pedig az is nagyon fontos feladatunk, hogy megpróbáljuk nekik megtanítani, hogyan kezeljék a stresszt és feszültséget; hogyan kezeljék rugalmasan a problémákat és hogyan reagáljanak a kihívásokra.

Ebben szeretnének segítséget nyújtani a gyermekjógán keresztül; mely egy olyan öngondoskodó eszköztárat kínál, ami megtanítja őket feltölteni az energiaszintjüket, tudatosan a jelenben lenni, és ami a legfontosabb, hogyan váljanak a lehető legjobban önmagukká. A gyerekjógát viszont nem úgy kell elképzelni, mint a felnőtt verziót. Sok játékkal, mesével és utánzással vonják be a gyerekeket a gyakorlatokba, így az alapokat már el lehet kezdeni tanítani akár bölcsiseknek is, és ahogy haladnak előre a korban, egyre több mindent lehet mutatni nekik. Dóriék egy nagyon kedves, hívogató mesevilágot álmodtak a jógás gyakorlataik köré, csupa szerethető, a változatos termékpalettán rendre visszaköszönő karakterrel.

Forrás: vegyelhazait.hu

Mesekönyveiket, társasjátékaikat, kártyáikat szakképzett gyerekjóga oktatókkal és fejlesztőkkel együtt találták ki úgy, hogy otthon is könnyen végig tudjon mindenki menni a feladatokon. Ismerkedj meg e hazai márka termékeivel közelebbről is.

Táborozz Röpcsi bagolyékkal, gyakoroljátok a napüdvözletet Durmi macival! Imádni fogjátok!