Borítókép: A lányom önzősége miatt inkább én vállaltam be Forrás: Getty Images

A lányom önzősége miatt inkább én vállaltam be

Döbbenetes vallomással borzolta föl a kedélyeket a közösségi médiában egy negyvenes éveiben járó brit asszony nemrégiben. Keserű hangú posztjában kifejtette, a lánya miatt olyasmire kényszerült, ami ennyi idősen már nem kis teher a számára. Mégsem volt más választása – állítja. S hogy miért, cikkünkből kiderül.

"A lányom 22 éves, egy ideje pedig elhatározta, hogy nem akar gyereket. Egyszerűen nem értem, hogyan jutott erre a döntésre. Nekem ez olyan, mintha egy tőrt forgatna meg a szívemben. Ráadásul annyira komolyan is gondolja, hogy elhatározta, egy éven belül el is kötteti magát – csak hogy teljesen biztosra menjen. Ezt egyszerűen képtelen vagyok elfogadni.

Meggyőződésem ugyanis, hogy azoknak a kis lelkeknek igenis meg kell érkeznie a családunkba; karmikus és utódlási okokból is. Ez az én véleményem. De miután ő ennyire önző, és kategorikusan elzárkózik a gyermekvállalástól, ezeket a babákat kénytelen voltam én bevállalni helyette. Pedig az ő gyerekeiként kellett volna leszületniük erre a világra" – mondja a nő.

X generációsként így az én nyakamba szakadt a feladat, hogy fenntartsam a családunk vérvonalát, ha már a saját lányom ezt megtagadja.

A poszt hatalmas port kavart az interneten, erősen megosztva a kommentelőket. Egyesek azt próbálták megmagyarázni az asszonynak, hogy egy egyre gyakoribb, általános jelenségről van szó: manapság egyre több fiatal jut arra az elhatározásra, hogy nem szeretne gyermeket vállalni. Ennek pedig több oka is lehet; egyrészt a megélhetés költségeinek növekedése, másfelől sokakat a klímaszorongás, a túlnépesedéstől való félelem tart vissza a szüléstől.

"Nem is értem. A hölgy vajon miért érzi úgy, hogy a lánya tartozik neki azzal, hogy bevállal minimum egy, de inkább két unokát? Hogy gondolhatja azt is, hogy számára ez egy kötelező vállalás, ha már a saját lánya nem hajlandó szülni? Ha ennyire nem szeretné, akkor talán jobb is, ha nem erőlteti a dolgot. Mi értelme lenne? Nekem ez az egész egy beteges és nyakatekert érvelésnek, vállalásnak tűnik" – szúrta oda keményen egy másik kommentelő.

Te mit gondolsz?

Kíváncsi vagy, mi az a 4 leggyakoribb félreértés, ami a gyermektelen nőket övezi? Galériánkban ezekről olvashatsz!