A fiatal felnőttek közel fele magányos - újra kell tanulnunk a társas kapcsolódás szabályait

Borítókép: A fiatal felnőttek közel fele magányos - újra kell tanulnunk a társas kapcsolódás szabályait Forrás: Pixabay.com/Lucija Rasonja
Hiányoznak a mély és őszinte kapcsolatok, amik vannak, azokat is gyakran csak felszínesen tartjuk szinten. Többek közt ezekből a gondokból fakad, hogy ma hazánkban a magányosság egy, a fiatal felnőttek jelentős részét érintő problémává nőtte ki magát. Mindehhez a pandémia két évnyi elszigeteltsége is sokat hozzátett, kijöttünk a gyakoratból; már akinek volt persze.

Egyre kevesebb lehetőségünk van valódi kapcsolatok kiépítésére és elmélyítésére a digitális A fiatal felnőttek közel fele magányos - újra kell tanulnunk a társas kapcsolódás szabályait a rohanó világban, különösen a pandémia két évnyi elszigeteltsége miatt. Kutatásokból kiderül, hogy az elmúlt években a magányosság egy, a fiatal felnőttek jelentős részét érintő problémává nőtte ki magát. A gond sok esetben a mély és őszinte kapcsolatok hiányából, illetve a kapcsolatok felszínes szinten tartásából fakad.

Meg-, vagy újra kell tanulnunk a társalgás alapszabályait, hogy elmélyítsük a kapcsolatainkat és csökkentsük a magány érzését.

Ha pedig már el kell gondolkodnunk azon, hogy mikor ültünk le utoljára a párunkkal, szüleinkkel vagy gyermekünkkel egy jót beszélgetni, akkor valószínűleg legfőbb ideje, hogy ezt megtegyük.

Nagyon fontos az is, hogy legyünk tisztában azzal, hogy milyen hibákat követünk el leggyakrabban a kommunikáció során és hogy tudjuk, mit kell szem előtt tartanunk beszélgetés közben. A Maltesers Pethő Orsolya pszichológus-szakértő segítségével ezekből szedett össze néhányat, amiket Galériánkban olvashattok.

6 alapvető szabály, melyek segíthetnek a kapcsolataink elmélyítésében