15 erőteljes idézet hírességektől a testszégyenítésről, az önképről és arról, hogy megtanuljuk szeretni a testünket – pont úgy ahogy van

Borítókép: 15 erőteljes idézet hírességektől a testszégyenítésről, az önképről és arról, hogy megtanuljuk szeretni a testünket – pont úgy ahogy van Forrás: Getty Images (Jamie Grill)
A test megszégyenítése egy szörnyű dolog, amellyel mindenki újra és újra szembesül élete során. De mi is pontosan a testszégyenítés?

A testszégyenítés olyan kritika, ami a küllemünk miatt ér bennünket. Lehetünk akár túlsúlyosak, akár normál testalkatúak, vagy az átlagnál vékonyabbak, mindig lesz valakinek egy vélt vagy valós minősítése velünk kapcsolatban.

Befolyásolja-e ez a kritika az ember önbecsülését? Nos, a szakemberek szerint igen, sőt a kritika, az egészséges életre való ilyenfajta „ösztönzés” kontraproduktív.

A testszégyenkezés motivációcsökkenést, depressziót, étkezési zavarokat, csökkent önbecsülést, stresszt, súlygyarapodást, mentális problémákat, fokozott öngyilkossági kockázatot eredményezhet, megemelkedik a kortizol szint, és bizonyos esetekben növelheti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Sokan átélik ezeket a testet megszégyenítő helyzeteket, még a hírességek is, ezekből válogattunk, hogy lássátok, nem vagytok egyedül és próbáljátok meg elfogadni a testeteket.

Olvasd el a galériánkban lévő 15 erőteljes idézetet hírességektől a testszégyenítésről, az önképről és arról, hogy hogyan tanuljuk meg szeretni a testünket, pont úgy, ahogy van.