A látássérült anyuka 3D nyomtatásban „láthatta” a magzata arcát

Borítókép: A látássérült anyuka 3D nyomtatásban „láthatta” a magzata arcát Forrás: SWNS
Az amerikai Taylor Ellis zöldhályoggal és csökkent látásképességgel született. Amikor a 20. heti ultrahangon nem volt képes kivenni a babája vonásait, könnyekben tört ki. Az orvosok észrevették a bánatát, és egy speciális ultrahang-készülék segítségével 3D-nyomatot készítettek a magzat arcáról.

A 26 éves Taylor és szintén látássérült férje postán kapta meg a speciális felvételt egy héttel később. Végre érezhették a baba arcát: olyan volt, mintha álmodnának.

A Baltimore-i Johns Hopkins Kórház általában olyan magzatok esetében alkalmazza ezt a technológiát, akiknek nyitott a gerince. Segítségével a sebészek képet kaphatnak arról, hogy van-e szükség méhen belüli műtétre. Innen már csak egy ugrás volt, hogy a kórház dolgozóinak eszébe jusson: az ultrahangos technológia jó szolgálatot tehetne látássérült szülőknek is. Úgy vélik, ők a világon az első kórház, amely ilyen szolgáltatást kínál.

„Az első két gyerekem születése idején nem volt ilyen rossz a látásom. Nagyon kíváncsi voltam a harmadik babám arcára is, és elszomorított a tudat, hogy nem láthatom őt. Amikor megérkezett a felvétel, nagyon meghatódtam, szívmelengető pillanat volt megismerni őt. Megmutattam a lányaimnak is, videocseten pedig a szüleimnek is.”

Rosalie baba már 10 hetes.

Ha az ultrahang eredményét még nem kürtölted világgá, ilyen viccesen is a környezeted tudomására hozhatod a születendő babád nemét: