Rózsaszín giccs helyett ezzel vedd le a pasit a lábáról Valentin-napon!

Borítókép: Rózsaszín giccs helyett ezzel vedd le a pasit a lábáról Valentin-napon!
Lassan készül el, de alig van vele munka...

Rozinával egy főzőiskola-bemutatóterem eseményén találkoztunk, ahol Dobó Ágival és Borbás Marcsival közösen mutatták be, hogy otthon főzni könnyű, és az egész család számára élmény. És tényleg!

Rozina egy "sportos" szendvicset készített nekünk. "Azért sportos, mert ez után muszáj elmenni edzni" - fogalmazott a maga csípős-vicces stílusában.

A szendvics lényege, az egyben sült marhaszegy, ami ha így készíted el ahogy Rozina, akkor omlós lesz, egy mozdulattal válik le a csontról, és nagyon szaftos.

Pofonegyszerű az elkészítése, csak csöppet időigényes:

A marhaszegyet (elsőre elég lesz egy 1,5 kg-os darab is) 2%-os sós vízbe kell tenni, kb. egy napra. (1 liter vízhez 2 dkg só). Lecsöpögtetés után, dörzsöld be a kedvenc fűszereiddel vagy akár sültekhez való fűszerkeverékkel, és mehet is a sütőbe 10 órára(!!!).

Itt jön két fontos dolog:

1. A sütőt csupán 130 fokra állítsd

2. Ne fedd le az első 7 órában, csak az utolsó 3 órában.

Azért a hús átsülése nem ilyen kiszámítható, 8 óra körül már érdemes ellenőrizni.

Ha kész, tedd félre, innen lehet belőle bármi, salátára tépett hús, zöldség köret mellé simán hús, de most Rozina szendvicsét mutatjuk be. (Galériánk alatt a recept)

  1. Kenj meg vajjal 2 szelet kenyeret (naná, hogy jó kis kovászos kenyeret), és pirítsd le serpenyőben vagy sütőben.
  2. Kend meg nagyon vékonyan mustárral
  3. Tegyél rá savanyú káposztát (ha nincs, jó sok savanyú uborkát)
  4. Erre jöhet a tépett hús
  5. Majd reszelt sajtot.
  6. Végül tedd rá a már előpirított kenyeret, nyomd össze óvatosan, és mehet is a sütőbe, hogy a feltétek jól átmelegedjenek.

🥒 Sokan kérdezitek mostanában, min változtattam, mert állítólag kívülről feltűnik valami változás... Nos, sok mindenen,...

Posted by Wossala Rozina on Thursday, January 30, 2020