5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Borítókép: 5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait Forrás: getty images
Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor kissé alábbhagy a kezdeti szenvedély és kissé talán el is laposodik a dolog. Ezzel nincs is semmi probléma.

A gond akkor kezdődik, ha elkezdtek egymással szemben passzívan viselkedni.

A legtöbb kapcsolat azért laposodik el, mert sokan nem mernek erről nyíltan beszélni a párjukkal. Azért, hogy újra beleszeressetek a másikba, keményen meg kell dolgozni”
– mondja Franklin Porter pszichológus.

Ez pedig csakis azon múlik, te mit teszel érte. Szakértők osztják meg a tippjeiket, amiket ők javasolnak a klienseiknek annak érdekében, hogy újra fellobbanjanak a lángok.

Csinálj programot a párod nélkül

Stephen Snyder párkapcsolati tanácsadó szerint gyakori probléma, hogy túlságosan összenőnek a párok és egymás nélkül nem is mennek sehova. Pedig ettől függetlenül két különböző ember vagytok és lássuk be, elég idegesítő, ha olyan helyekre vonszoljátok el egymást, ahova a másiknak nincs is kedve menni.

Utazzatok el együtt!

Á, a jól bevált környezetváltozás! Igen, Porter szerint egy közös kiruccanás sokat segíthet abban, hogy kiszabaduljatok a mindennapok stresszhelyzeteiből és csak egymással foglalkozzatok.

Hallgatni arany

A mondás pedig igaz: ha ugyanis figyeltek egymásra és tényleg nem kotyogtok bele a másik monológjába, sokkal többet tudtok egymással beszélgetni, és olyan dolgok is szóba fognak kerülni, amelyekről lehet, hogy korábban nem esett szó.

Nem értetek egyet? Szuper!

A különböző identitás hangsúlyozására tökéletes a vita vagy legalábbis az, ha elismeritek, hogy bizonyos dolgokban eltér a véleményetek. Lehet, hogy elsőre pont úgy tűnik, ez eltávolít titeket egymástól, valójában inkább az ellenkező hatást váltja ki, hiszen a saját igényeidet is figyelembe veheted és rengeteget tanulhatsz.

A munka helye a munkahely

Ha otthon is az e-mailjeidet olvasgatod, biztos, hogy nem tudsz egy jót beszélgetni a pároddal, és tuti, hogy stresszesebb leszel. Azzal nincs gond, ha hiperventillálsz kicsit, amikor valaki felhúzott az irodában, de törekedj arra, hogy tényleg csak a leglényegesebb dolgokat mondd el a párodnak, ami a munkával kapcsolatos. Inkább csoportosítsd máshova az energiáidat.

A cikk eredetileg a joy.hu oldalon jelent meg.

Olvasnál még a témában?