Így borozik Lakatos Márk

Borítókép: Így borozik Lakatos Márk Forrás: Lakatos Márk
Divat- és jelmeztervező, műsorvezető, fashion-újságíró, influencer, üzletember, mindemellett pedig még világutazó is. Nem könnyű számba venni mindazt, amiben Lakatos Márk teljes energiájával jelen van. De az időből – egyszerű halandó számára érthetetlen módon – még így sem fogy ki, amit bizonyítanak sorra megjelenő könyvei, és néhány esztendeje működő kolbászozója. Utóbbinak hála, a divat és a színház mellett, már harmadik szerelmének, a gasztronómiának is hódolhat. Márpedig ha valaki ért az ételkészítéshez, akkor a borok világától sem maradhat távol.

A borról először...

igazából a pezsgő jut eszembe, mert mindig is pezsgős voltam. De természetesen szívesen fogyasztok bort is, ha az alkalom olyan. Márpedig elsősorban étkezések alkalmával hozza úgy. Gasztronómiai szempontból rendkívül izgalmasnak találom a különféle borpárosításokat.

A legszebb boros emlékeim...

... sorra egy-egy gasztronómiai élményhez kötődnek. Nagyon szeretem a tasting menüket, melyek valódi élményekkel ajándékoznak meg. A közelmúltban például, amikor a Párizsi Divathéten jártam, egy Michelin-csillagos étteremben volt lehetőségem bort kóstolni, és testközelből figyelni, ahogy a sommelier minden fogáshoz más-más bort párosít. Egy zseniális fehérborhoz például zelleres-szarvasgombás előételt kínáltak, ami igazán fantasztikus kulináris élmény volt. Szakértőnek azért nem nevezném magam ezen a területen, de régóta iszom és kóstolok borokat, és figyelem, hogyan változnak a gasztro trendek és a borpárosítások – például milyen sajtokhoz éppen milyen évjáratot, vagy típust ajánlanak.

CIKKÜNK ITT FOLYTATÓDIK