Lakáshűtési tippek, amiket érdemes megfogadnod légkondi hiányában

lakás hűtési tippek,nyár,meleg,tippek Forrás: Getty images
A légkondi egyeseknek a megváltást, míg másoknak egyenesen a poklot jelenti a veséjük, fülük, szemük vagy akár az allergiájuk miatt. De mit tehetnünk mi, szerencsétlen légkondigyűlölők, ha kint rekkenő hőség van, a lakásban pedig képtelenség megmaradni?

A meleg az egész napunkra rányomhatja a bélyegét, ilyenkor kevésbé vagyunk hatékonyak, szívünk szerint a vízparton töltenénk az egész napot, de ha ez nem jön össze, akkor legalább a hűs szobában. Azonban van egy bibi: az a hűs szoba legtöbbször csak az álmainkban létezik.

Pánikra semmi ok, légkondi nélkül is lehet ideális(abb) a hőmérséklet a lakásban, ha betartasz néhány szabályt és jó tanácsot. A most következő lakás hűtési tippeket úgy válogattam össze, hogy ne kerüljenek pénzbe vagy a lakás átalakításába, így akár már ma lecsökkentheted jó pár fokkal az otthonodat.

A legfontosabb persze a lakás lesötétítése és megfelelő szellőztetés, de nem mindegy hogyan teszed ezeket, ahogyan az sem, hogy mindeközben mi történik körülötted vagy hogy mi, hogyan hat rád.

Tudtad például, hogy már azzal is sokat tehetsz a közérzeted érdekében, ha havas tájakat nézel a forróságban vagy hogy a menta friss illata úgy befolyásolja az agyadat, mintha hidegebb lenne?

Rengeteg dolgot tehetsz tehát, hogy valamivel jobban érezd magad a bőrödben és persze azért is, hogy kellőképpen lehűtsd a lakást a most következő tippekkel. Mutatom, mik ezek!