Kutyával STOP! Milyen helyeket látogathatunk négylábú családtagjainkkal?

Borítókép: Kutyával STOP! Milyen helyeket látogathatunk négylábú családtagjainkkal? Forrás: Getty Images
Lehetetlen úgy programot szervezni, hogy nem legyen akadály négylábú kishaverunk jelenléte? Bemehet, nem mehet be egy adott helyre? Szerencsére egyre több hely nyílik országszerte, ahová kutyával is ellátogathatunk. Bevásárlóközpontok, éttermek, múzeumok és strandok várják a kutyatulajdonosokat, ahová gond nélkül együtt is bemehetnek!

Egyre könnyebb a helyzetük a kutyatulajdonosoknak, ha imádott négylábú barátjukat is magukkal szeretnék vinni ügyeik intézésére vagy egy kellemes, baráti programra. Lazulni látszik itthon is az a szemlélet, mely szerint a kutyának nincs helye egy csak emberek által látogatott közösségi térben.

Forrás: Keszthelyi Kutyás Parki, Piknikkert és Strand

Jogos felvetés: vajon mi különbség van egy kutyamancs és egy cipőtalp által hordozott kosz között? Vagy épp mennyivel másabb egy hangoskodó kétlábú vendég egy étteremben, mint egy békésen- a gazdája lába mellett- pihenő kutya? A kutyabarátok nagy örömére egyre többen úgy látják, hogy a négylábú barát nem lehet akadály egy ruházati üzletbe való belépéskor, olyannyira, hogy itthon is egyre több pláza engedi be a kutyusokat az épületbe.

A belépésért cserében mikre figyelj a kutyatulajdonos?

Legyen a kutya jólnevelt, legyen szobatiszta és elviselje, hogy pórázon vezetik a zárt terekben.

Galériánkban összegyűjtöttünk pár helyet, ahová már itthon is bemehetsz a kutyusoddal.