Hogyan távolítsd el a szőnyegről a kutyaszőrt?

kutyaszőr,szőnyeg,kutya Forrás: Getty Images
Egyetlen egyszerű eszközre van hozzá szükséged, ami valószínűleg úgyis ott lapul a fürdőszobádban.

Amikor kiválasztottuk a kutyánkat, azt hittem, nagyon előrelátó voltam. Keverék, fiú, rövid szörű – nem lesz sok gondunk állatorvosra a kutya egészsége miatt, nem kell kölykökkel bajlódnunk és sosem látjuk majd a kutyakozmetikust. Arra az egyre nem gondoltam, hogy a rövid fekete szőr mennyire hullik. Úgyhogy a porszívót viszont sűrűn használjuk, én meg néha elábrándozom egy kopasz kutyáról.

habkő,takarítás

De akinek kutyája van, az tudja, hogy a porszívó sajnos nem szed össze minden kutyaszőrt – sőt, vannak szőnyeg- és kárpittípusok, amikből szinte lehetetlen eltüntetni a szőrt. Egy angol kutyatulajdonos azonban zseniálisan egyszerű és gyors tippet osztott meg a a szőnyegen összegyűlő kutyaszőr eltávolítására. A Mrs Hinch néven blogoló takarításguru habkővel igyekszik megszabadítani szőnyegeit kutyája elhullajtott szőrétől. A fiatal háziasszonynak főleg a lépcsőt borító szőnyegnél gyűlt meg a baja az eb “ajándékával”. Amióta az autószerelőnél hallotta ezt a tippet, azóta egyszerűn átsimítja néhányszor a szőnyeget a drogériákban kapható és a legtöbb fürdőszobában fellelhető habkővel, az pedig könnyedén összeszedi a szőrt.

Az egyébként lábápolásra használt habkőnek több előnye van takarítóeszközként: egyrészt nem kerül sokba (már ezer forint alatt is kapható), másrészt nem használ elektromos áramot, mint a porszívó. Mindenesetre ha kipróbálod a trükköt, ne felejts el a drogériában egy új habkövet vásárolni sarokreszeléshez.

Ha pedig éppen kutyát keresel magadnak, nézd meg, melyik fajtáknak a legcukibbak a kölykei: