5 érzés, amit bizony a kutyád is képes érezni

kutya,érzelem Forrás: pexels.com
Ha van kutyád, biztos tisztában vagy vele, hogy ő is lehet boldog, vagy éppen szomorú, sőt, még félhet is bizonyos dolgoktól.

Azonban ennél sokkal többféle érzelmet képesek átélni a kutyák, amikkel nem árt tisztában lenni. Persze képtelenség teljes mértékben gondolatolvasónak lenni, azonban az biztos, hogy ők is lehetnek frusztráltak, szoronghatnak, lehetnek nyugodtak vagy épp várhatnak valamire. Íme néhány érzelem, amit a félelmen és örömön kívül is megtapasztalhatnak:

Frusztráció

Az ugatás, nyüszítés és lihegés is jelezheti, hogy frusztrált a kutyusod, például azokban az esetekben, amikor nem tudja, hogyan kérjen tőled valamit. Például elképzelhető, hogy nem áll ott az ajtóban, ha pisilnie kell, cserébe viszont nyüszít, mert ettől ideges.

Szorongás

Ha azt veszed észre, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tud megnyugodni a kutyád, akkor elképzelhető, hogy szorong. Érdemes szakemberhez fordulnod, aki segíthet megoldani a problémát.

Nyugalom

Talán a legnyilvánvalóbb jelei ennek az érzésnek vannak: a kutyusod ásít, lefekszik, teljesen kinyúlva alszik. Ebben az esetben maximálisan biztonságban érzi magát.