83 év múlva kaphatnak ugyanakkora fizetést a nők, mint a férfiak

munkahely,férfi,nő,kutatás,egyenlőség,fizetés,Egyenlítő Alapítvány
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A nemek közötti kereseti rések alapján készült listán 144 ország közül a megszégyenítő 130. helyre került Magyarország. Az is igaz, hogy nálunk a nők eleve alacsonyabb fizetést kérnek egy állásinterjún, mint a férfiak.

A bevezetőben említett rangsort egyébként a Világgazdasági Fórum állította fel 2016-os jelentésében. A tendenciák alapján azt is megállapították a szakértők, nálunk majd csak 2102-ben teljesül az egyenlő munkáért egyenlő bér elve.

Ehhez kapcsolódóan az Egyenlítő Alapítvány nemrég tanulmányt tett közzé, melyben elsősorban arra keresték a választ, mit tesznek a magyar cégek a női munkavállalókért, és azért, hogy több nő legyen a vezetésben.

A felmérés a MOL csoport támogatásával és 16 magyar cég közreműködésével készült el, és kiderül belőle, hogy mind a felsővezetésben, mind a politikában továbbra is nagyon kevés a nő. Bár az állam nem gondolkodik kellően progresszíven ebben a kérdésben, azért a magyarországi nagyvállaltoknál már elindult a változás.

Ami a nemzetközi cégeket illeti, ők gyakran kapnak az anyacégtől támogatást a női munkavállalókat ösztönző programokra, ám ez általában nem jelent anyagi forrást. Szerencsére az itthoni leányvállalatok fontosnak érzik, hogy a nők is részt kapjanak a vezetésből, és tesznek is ezért – ez derült ki a kutatás válaszaiból.

A második Orbán-kormány (2010–2014) 16 minisztere közül mindössze egy volt nő,
a harmadik Orbán-kormánynak (2014–2018) kizárólag férfi miniszterei voltak,
míg a negyedik Orbán-kormányba (2018–) ismét bekerült egy női miniszter
a 12 férfi mellé. Az államtitkárok között valamivel kiegyenlítettebb
a helyzet: a második Orbán-kormányban 6, a harmadikban 9 nő volt, a
jelenlegi, negyedik Orbán-kormányban 10 nő tölt be államtitkári pozíciót,
ezzel 14 százalékra növelve a nők kormányon belüli reprezentativitását.

Mivel magyarázható a fizetési egyenlőtlenség?

Elsősorban társadalmi okokra vezethető vissza: a nők gyereket szülnek, ezzel megszakítják a karrierjüket, és jellemzően npi feladat az idős családtagok gondozása is. A munkára jelentkező nők többsége eleve alacsonyabb fizetést említ az állásinterjún, és ritkábban kérnek fizetésemelést is, mint a férfiak.

Mivel lehet ösztönözni a munkaerőpiacra való visszatérést?

Az egyik legnépszerűbb eszköz a csökkentett munkaidő. Így a kisgyerekes anyának, apának több ideje marad a családjára, miközben hatékonyan dolgozik. A legtöbb cégnél ez létezik, és igyekeznek az anyák visszatérését rugalmasan kezelni.

Mostanában sok helyen bevezetik a munkaidőkeretben a törzsidőt és a peremidőt is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak a munkaidő egy részét kell a munkahelyen tölteni. A gyes alatti bedolgozás lehetősége is nagyon fontos, mert így az otthon lévő szülő folyamatosan képben van, nem esik ki a céges ügyekből, és folyamatos az információáramlás.

Mi az a női kvóta?

Ez azt jelenti, hogy meghatározott számú nőt kell felvenni a cégbe, illetve a cég vezetésébe. Ez egy nagyon megosztó kérdés, ahogyan a válaszokból is látszik. Van olyan cég, ahol kvóta van arra vonatkozóan hány nőt kell felvenniük, akár a teljes munkavállalói számot, akár a menedzsmentet tekintve. Van, ahol elutasítják a kvótát, de a nők arányának növelésére. A kutatást végzők szerint az a leghatékonyabb, ha a menedzsment iránymutatása mellett a kiválasztás során van egy elv, például, hogy mindig legyen nő a felvételin.

Az Egyesület Államokban Kalifornia volt az első állam, ahol olyan szabályozást
vezettek be, amely kötelezővé tett egy minimális női kvótát a cégeknél.
A kaliforniai törvénynek egy norvég jogszabály szolgált mintául:
a skandináv országban 2008 óta van érvényben a 40 százalékos női kvóta.
A norvég példát később más európai országok is követték, emellett sok európai
cég önszorgalomból vezetett be hasonló kvótákat, amelyek hatására 2008 óta
több országban négy-ötszörösére növekedett a női felsővezetők száma.

Olaszországban például a 33 százalékos kvóták bevezetése után többségében
a korábbi tagnál magasabb végzettségű női utódok kerültek be az
igazgatótanácsokba. Hasonló volt a helyzet Norvégiában is, más országokban
azonban gyakoribb volt, hogy kevesebb tapasztalattal rendelkező nőkre cserélték
le a korábbi tagokat.

Kérdés, egy női vezető tudja-e befolyásolni a cége bevételeit. Több felmérés
is arra mutat, hogy azok a cégek, ahol magasabb a női felsővezetők aránya,
nagyobb bevételt könyvelnek el és kisebb arányban keverednek bírósági
ügyekbe.

A 754 állami bölcsőde mellett mindössze 7 munkahelyi bölcsi van

Legalábbis ez derül ki a KSH adataiból. Miközben a cégek tudják, ismerik a jogi lehetőségeket és az állami támogatásokat, nagyon kevés helyen vannak meg a megfelelő körülmények a bölcsőde kialakítására, és azt is pontosan tudják, hogy egy óvoda vagy bölcsőde létesítése nem könnyű feladat. A gyerekmegőrzés megoldása nagyon sokba kerül, még támogatással is. A baba-mama szoba létrehozása az egyszerűbb feladat, ahol az anyuka szoptathat, pelenkázhat, esetleg a gyermek játszhat vagy alhat, sőt még értekezletek tartására is alkalmas lehet.

Mi hátráltatja a nők kinevezését?

A nők és a kisebbségek vezetővé választását leginkább a tudatalatti előítéletek nehezítik. Szerencsére ezek felismerése tanulható dolog, és a megkérdezett cégek többségénél van érzékenyítő tréning, vagy olyan képzés, amely a tudatalatti előítéletek felismerésére és kezelésére szolgál. Jó hír, hogy a felmérésben részt vevő cégeknél van lehetőség névtelenül jelezni bármilyen hátrányos megkülönböztetést a vezetés felé, és ezzel egyre többször élnek is a munkavállalók.

Tovább olvasok
Kép
Tedd izgalmassá a várakozást! – 5 DIY bors adventi naptár ötlet

Újra itt az év legszebb időszaka, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Készülődünk, tervezgetünk és töretlen lelkesedéssel díszítjük otthonunkat, közben pedig nem győzzük számolni a hátralévő napokat karácsonyig. Ezt a várakozást tehetjük még szebbé egy izgalmakat rejtő adventi kalendáriummal.

Kép
"Itt még nem hallottam, hogy nincs elég tej!" - Cipőtlen babák, no cumi, császármetszés esetén is apás szülés - Ilyen Angliában anyának lenni!

Magyar anyák külföldön #6 - Menczel Enikő az egyetemi évei utolsó pár hónapját töltötte Angliában. Diplomáját Magyarországon szerezte, majd úgy döntött, inkább visszatér a ködös Albionba. Cambridge-ben él, hat éve egy biotechnológiai cégnél dolgozik, rákkutatással foglalkozik és nem mellesleg anyuka is, a másfél éves Nora mamája. A magyar anyák külföldön sorozat e havi interjújában Enikő mesél arról, hogy milyen is Angliában anyukának lenni. Válaszaiból kiderül, hogy Angliában a természetes szülés, a szoptatás, a cumi és a cipő nélküliség prioritás, valamint, hogy a szülésznők sasszemmel figyelik az anyák állapotát és azonnal ki is szűrik, ha valakinek lelki segítség kell.

Kép
Tényleg annyira jók a finn iskolák? Megkérdeztünk egy kint élő magyar anyukát!

Annyira, de tényleg annyira sokan olvastátok a finn iskolákról, a finn oktatási rendszerről szóló cikkünket, hogy arra gondoltunk, megkérünk egy kint élő édesanyát, borzolja tovább a kedélyeket és mesélje el ő maga, hogy tényleg olyan jó-e az ottani rendszer, az iskolák, a tanárok, a módszer és minden, mint amilyen jó a híre.

Kép
Ezért nem sírnak a koreai babák – Avagy mi áll a babasírás hátterében

Minden egészséges baba sír. Ne gondold, hogy azért, mert téged bosszantani szeretne vagy éppen megmutatni, hogy ő a főnök. Sírásának evolúciós okai vannak.

Kép
Harap a gyerek? 10 tipp, hogyan szoktasd le róla!

Sok kicsi a fogait használja a nyelve helyett: ha máshogyan még nem tudja kifejezni magát, harapással is „közölheti”, mit érez. Szakértők szerint egyéves kor körül ebben még semmi rossz szándék nincsen, és ha következetesen reagálsz erre a viselkedésére, az apró fogakat egy idő után csak evéskor és mosolygáskor fogja rád és másokra villantani.

Kép
Pattintsd ki a hasizmaidat a következő hetekben, méghozzá Debreczeni Dóri kedvenc gyakorlataival!

Debreczeni Dóri a futás mellett saját testsúlyos edzéseket is tart, a koronavírus miatti korlátozások azonban a csoportos órák felfüggesztését eredményezték. Dóri azonban arra ösztönöz mindenkit, hogy otthon is mozogjon - mutatjuk is kedvenc hasizom gyakorlatait!

Kép
Tippek, hogy a kedvenc pulcsid jövőre is hordható legyen

Szuper kényelmes téli darabok, soha nem mennek ki a divatból. A kötött pulcsik cserébe viszont elég kényesek; könnyen bolyhosodnak, kinyúlnak, érzékenyek a mosásra. Ám akkor se ess kétségbe, ha a kedvenced kezd kimenni a formájából; néhány egyszerű, házi praktikával ugyanis látványosan megújíthatod.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem