Kurkumás narancsvaj

Borítókép: Kurkumás  narancsvaj Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió

Hozzávalók:

  • 10 deka olvasztott vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 0,5 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 0,5 narancs leve
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál narancsvirágvíz

Elkészítés:

1. Gyöngyöző, de nem forrásban lévő víz fölé egy habüstbe tedd bele a tojássárgáját, a kurkumát és a vajat, majd egy habverővel dolgozd össze.

2. Add hozzá a narancs héját és kifacsart levét, majd vigyázva, hogy a tojás ki ne csapódjon, addig keverd a masszát, amíg krémes állagúvá nem válik. Ekkor vedd le a tűzről, forgasd hozzá a mézet és a narancsvirágvizet.

3. Az elkészült narancsvajat töltsd egy csatos üvegbe. Hűtőben pár óra alatt megdermed.

Tipp: Süteménykrémekhez remek hozzávaló.

Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió