A legkülönlegesebb variációk forralt borra

Borítókép: A legkülönlegesebb variációk forralt borra Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Ha fúj, ha fagy, ha hideg, ha tél, nem jelenthet mást, minthogy eljött a forralt borozás ideje. És az egészben a legjobb, hogy a fagyos szezon egyik legkedveltebb forró itala rendkívül sokféleképpen elkészíthető.

Te is szereted a forralt bort, de nem tudod milyen módon tudnál újdonságot csempészni a jól megszokott és bevált receptedbe? Mi most összegyűjtöttük és csokorba szedtük a legjobb innovációkat, ha forralt bor elkészítésére kerülne a sor.

1. Rozmaringos-citrusos forralt bor

Ehhez a verzióhoz érdemes egy savanykásabb ízvilágú fehérbort választanunk, mind például a Dubicz Olaszrizling. Először az ízesítés alapját kell elkészíteni, amely egy kevés vízből, mézből, rozmaringból, citromléből és reszelt citromhéjból áll. Aki szeretne, narancslevet és narancshéjat is keverhet az egyvelegbe. Miután a keveréket összeforraltuk, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a választott fehérbort, és voilá! Már fogyaszthatjuk is.

2. Fűszeres forralt bor hideg estékre

Ez a jól ismert karácsonyi forralt bor intenzívebb verziója, itt ugyanis gyakorlatilag bármit felhasználhatunk, amihez éppen kedvünk szottyan. Vegyünk egy liter narancslevet, adjunk hozzá csillagánizst, fahéjrudakat, szerecsendiót, egész szegfűszeget, kardamomot, mézet és barna cukrot, kicsit melegítsük össze a keveréket, majd adjuk hozzá az általunk választott vörösbort. Utólag is finomítható.

TOVÁBBI RECEPTEKÉRT KATTINTS IDE!