Külön asztalhoz ültetné az oltatlan rokonait

Borítókép: Külön asztalhoz ültetné az oltatlan rokonait Forrás: Getty Images
Hiába elérhetőek már az oltások, a covid ennek ellenére még mindig elég komolyan be tud kavarni egy esküvő megszervezésébe. Mostanság az egyik legnagyobb kérdés az, hogy mi legyen az oltatlan vendégekkel. Egy menyasszony például külön asztalhoz ültetné őket; a vacsora idejére legalábbis.

„Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnánk egy külön asztalt azoknak a vendégeinknek, akik nem vették fel a covid elleni védőoltást. Hátha így kevésbé fogják magukat rosszul érezni azok a rokonaink és barátaink, akik viszont be vannak oltva, ám nyugtalanítja őket ez a helyzet” – rukkolt elő ötletével egy ausztrál menyasszony, aki a tervek szerint jövő márciusban köti össze az életét párjával. A fiatal nő egy rádióműsorban beszélt az esküvőjükről, a szervezéssel kapcsolatos dilemmáiról; ötlete azonban nem aratott osztatlan sikert.

Mindkét műsorvezető azon a véleményen volt, hogy ha úgy döntenek, hogy az oltatlan családtagokat is meghívják,

akkor az már édesmindegy, hogy egy „elkülönített” asztalnál, vagy éppenséggel együtt esznek-isznak, mulatoznak a vendégsereggel.

Úgysem fognak ott ülni végig, felállnak, táncolnak, jönnek-mennek, keverednek mindenkivel. Ennek nem sok értelme – vélekedtek.

Sokkal inkább arra kérném meg őket, hogy teszteltessék le magukat az esküvő előtt. Ebben manapság már semmi rendkívüli, ráadásul többféle, otthon is egyszerűen elvégezhető gyorstesztet lehet kapni – tanácsolta az egyikük a menyasszonynak. Hozzátette, azt is melegen ajánlja, hogy egyeztessenek a helyszínnel. Hiszen még az is előfordulhat, hogy ők maguk fognak ahhoz ragaszkodni, hogy kizárólag oltottak vehessenek részt a bulin.

Lapozz bele a galériába olyan esküvői trendekért, amik 2022-ben tarolni fognak - főleg a járvány hatására