Kristen Bellnek minden nap elmesélik a gyerekei, milyen napjuk volt

kristen bell,gyereknevelés,milyen napod volt Forrás: Getty Images
A színésznőnek bombabiztos gyereknevelési trükkjei vannak, és most megint megosztott velünk egyet. Ezúttal arról beszélt, hogy nem szükséges harapófogó ahhoz, hogy kiszedjük a gyerekekből: mivel töltötték az idejüket, amíg nem velünk voltak.

Milyen volt az iskolában / óvodában / a táborban / a nagyinál?” Erre a kérdésre a gyerekek 99 százaléka annyit válaszol, hogy

esetleg

Semmi különös

..., mi, a szülők meg frusztrálódunk, hogyhogy nem közlékenyebbek a kölkök. Így aztán semmit nem tudunk meg arról, hogyan töltötte a napját a magzatunk, evett-e eleget, játszott-e a barátaival, csúfolta-e megint az a kockás inges srác.

Bezzeg Kristen Bell!

Az ő álomcsaládjában eddig is minden varázsütésre megoldódott, legyen szó akár olyan mindennapos apróságokról, mint az autóból való biztonságos kiszállás, akár a kínos helyzetek, amikor például a gyerek rajtakapja az embert szex közben. Így aztán szinte magától értetődő, hogy Kristennek akkor sincs szüksége harapófogóra, amikor meg akarja tudni, hogyan és mivel töltötték a gyerekek a napjukat.

Kezdetben persze ő is egyszavas válaszokat kapott, aztán úgy döntött, kipróbál valami újat.

Kezdetben persze ő is egyszavas válaszokat kapott, aztán úgy döntött, kipróbál valami újat.

„A gyerekek azért nem szeretnek beszélni a napjukról, mert a jelenben akarnak élni, nem a múltban – magyarázta a Popsugarnak. – Ezért találtam egy megoldást, ami nálunk működik.”

Kristen első Insta-posztja, csak úgy: „Nem tudom, hogy kell használni az Instagramot, de tetszik ez a kép.”

Kristen egyszerűen az egyik legfontosabb gyereknevelési filozófiájához nyúlt vissza: „Ha bármit kérek a gyerekeimtől, mindig megmagyarázom nekik, miért kérem.”

Így aztán leült a lányaival, Lincolnnal (5) és Deltával (3,5), valamint a férjével, Dax Shepard színésszel és megkérdezte: „Tudod, miért kérdezlek titeket, hogy milyen napotok volt? Titeket is megkérdezlek és a Papát is, mert most néhány órán át nem voltunk együtt és tudni szeretném, hogy érzitek magatokat… és hogy történt-e veletek valami, amiről beszélni szeretnétek. Azért is kérdezem ezt, mert érdekel, hogyan töltöttétek az elmúlt pár órát és szeretném veletek felvenni a fonalat. Ezért kérdezik az emberek egymástól, hogy milyen volt a napjuk.

Meg azért is, mert ez jó érzés a megkérdezettnek, úgy érzi, értékelik és szeretik.

Kristen szerint a gyerekek ezután a hegyibeszéd magyarázat után megértették, hogy nem egy egyszerű idegesítő kérdésről van szó, hanem konkrét funckióval bír. És így ma már értelmes beszélgetés alakul ki nap mint nap. „Egészen jókat válaszolnak. Nem ráznak le, hanem még vissza is kérdeznek, hogy az én napom milyen volt.”

A színésznő egyébként az Old Navy nevű fast fashion áruházlánc jótékonysággal is egybekötött Back to School akciójának arca, és ennek kapcsán nyilatkozott gyereknevelési trükkjeiről.

Nézd meg ezt a galériát is: