40 furcsa dolog, amiről érdemes lemondani a nagyböjt 40 napjára

Borítókép: 40 furcsa dolog, amiről érdemes lemondani a nagyböjt 40 napjára
Azért ne mind a negyvenet vonjátok meg magatoktól, az ég szerelmére! Elég csak egyet vagy kettőt választani.

Nagyböjt idején szokás megfogadni, hogy lemondunk valamiről, ami tényleg hiányzik majd nekünk húsvétig. Sokan – a keresztény hagyományokat követve – húsböjtöt tartanak, mások cukor- vagy édességböjtöt, de akad, aki az alkoholt, a kávét vagy más élvezeti cikkeket adja fel erre az időszakra – esetleg többet is.

Mi azonban idén úgy döntöttünk, hogy valami kreatív módját választjuk a böjtölésnek, ami érdekes kihívás elé állít bennünket, remélhetőleg újabb oldalunkról ismerjük meg saját magunkat, és mégis van esélyünk negyven napon keresztül tartani magunkat hozzá. Körbekérdeztük az ismerősöket, hogy ők miről mondanak le (vagy mondtak már le az elmúlt évek böjti időszaka során), és mi is megtoldottuk a listánkat néhány érdekes ötlettel. Szóval íme azon ételek, szokások, tevékenységek listája, amelyeket nyugodtan mellőzhetünk a nagyböjt alatt:

1. Mozgólépcsőzés és liftezés. („A metrómegállókban is sétálok a mozgólépcsőn, mostantól negyven napig! A legnagyobb kihívás a bal oldalon állók kerülgetése lesz.”)

2. Részleges Facebook-böjt. „Az értesítéseket megnézem, de aztán nem görgetek le az üzenőfalamon.”

3. Szundi gomb, úgy, ahogyan van.

4. Képernyő előtt evés.

5. Szelfizés.