Tudatalatti egységet érzünk őseinkkel, ezért másoljuk őket

önismeret,képzés,szeretet,tisztelet
Forrás: kisshenriett.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mi lehet fantasztikusabb, mint a szerető, érzelmileg biztonságos közeg. Bizony, ez olyan fajta rendíthetetlen alapokat adhat, mely egy életre szóló erőt tud nyújtani, és mely keveseknek adatik meg. Hogy ezért hibáztatni kéne-e szülőket vagy több ágra visszatekintve felmenőinket? A kérdés azért nem ennyire egyszerű...

Sokszor anyaként jön a döbbenet

Azzal, hogy mit hozunk magunkkal, és azáltal hova és hogyan jutunk el, sokszor nem foglalkozunk tudatosan. Aztán gyakran fontosabb életeseményeknél - mint a szülővé válás - többször előretör, hogy biztosan azt adjuk-e gyermekeink számára, mely valóban megfelelő. Ráadásul hiába hisszük annyiszor, hogy a helyesnek vélt viselkedésforma tanítgatásával fejlesztjük gyermekünket, ők bizony utánozva tanulnak a leginkább. Ilyenkor mélyen épül beléjük a minta és minden rezgésünk.

Nincs olyan, hogy valaki nem hoz magával mintát. Azonban, hogy egy hozott jó mintával van-e dolgunk (abszolút lehet, hogy van vele dolgunk a tökéletes önazonossághoz vezető úton), vagy egy rossz mintával megyünk az úton, már meghatározza, hogy mennyi és milyen mély teendőnk adódik ezzel kapcsolatban. A mintákból épülünk, ezek alapján alakítjuk életünket, és ez vezet oda is, hogy valamikor az úton - ki előbb, ki később - rádöbbenünk, talán dolgunk van az őseinkkel. Esetleg bizonyos minták lezárásra várnak.

Irány az önismeret

Vezetett önismeret során, hirtelen, mintha makroképekben látnánk a mintáinkat. Sokszor döbbenetes a felismerés. Kiss Henriett terapeuta is elképesztő segítséget tud adni az önazonossághoz vezető úton.

Igaz, az önismeret során kérdés és néha félelem is átfut a fejekben. Hol nem vettem észre, hogy nem találom önmagam? Milyen mintákat adtam át én is a gyermekeimnek? Aztán megnyugszunk. Pont a felébredéstől pihen meg a lelkünk. És már látjuk, hogyan és miként tudunk elengedni programokat, miközben egyre inkább közelítjük meg magunkat. Mert csomagot kaptunk. És el kell fogadni, hogy dolgunk van vele. Mert hol is a lényeg? Hogy szeretetben éljünk. És ha önmagunknak tudunk szeretetet adni, akkor tudunk pozitív mintákat adni az utódainknak. Ez nem csak rólunk szól. Ez felelősség a részünkről.

Vannak az önismeretnek nehezebb pillanatai is. Mert hirtelen ezer érzés és gondolat kezd kavarodni bennünk, és ez teljesen rendben is van. Azonban ha teszünk, hogy elinduljon a bennünk való munkálkodás, akkor talán évezredes mintákat tehetünk le magunk mögött.

Szeretet és tisztelet

Hogy a teljes változásnak mikor jön el a pillanata? Amikor jönnek a felismerések, és működnek az energiák, elkezdünk egyre előrébb - vagy beljebb, kinek, hogy tetszik - haladni, és az ősök felé megindul a tisztelet és szeretet érzése. Ez pedig hatalmas erőt és kitartást ad. Egy tökéletes egység részei vagyunk őseinkkel és leszármazottainkkal együtt, erre pedig csodálatos érzés rádöbbenni. Ez folyamatos kapcsolódást jelent, és mindig átemel minket a nehézségeken.

kisshenriett.com

Tovább olvasok
Kép
Mi a trükk? Hogyan lesz egyformán sült a tükörtöjás sárgája és fehérje?

Nem ez az életem legfontosabb kérdése ugyan, de azért időről-időre elmerengtem rajta, miért fog ki rajtam egy egyszerű tükörtojás? Sok mindent kipróbáltam, míg végre rájöttem a tuti trükkökre.

Kép
Ezt mondja most a tudomány az idegesítő maszkviselésről

Egy friss tudományos kutatás valószínűsíti, hogy az arcmaszk viselése hozzájárul ahhoz, hogy még ha elkapjuk a koronavírust, akkor is kevesebb tünettel, vagy tünetmentesen úszhassuk meg a betegséget.

Kép
Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?

Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!

Kép
Szoptatás a buszmegállóban és más mulatságos rajzok az anyaságról

Amikor még a vécén sincs nyugtod. Amikor hajnalban ébred, de csak hétvégén. Amikor titokban csokit eszel, nehogy észrevegye. Ismerős?

Kép
Mégis, hány különórára járjon a gyerek? És ki viszi el őt oda?

Ahogy elkezdődött a tanév, jól betábláztam a gyereket – meg magamat is. Aztán egy kicsit visszavettem. Elmesélem, miért.

Kép
Ezért olyan fontos, hogy hintázzon a gyerek!

Tudtad, hogy a hintázás sokkal több annál, mint egy remek szórakozás? Komoly fejlesztő hatással is van a kisgyermek mozgásfejlődésére, az egész idegrendszerére. A ritmusos mozgás ráadásul nyugtat és kikapcsol; lehetséges, hogy ezt keressük felnőttként is, egy hintaágyban ringatózva.

Kép
Palya Bea: „A gyászév kemény volt. De a végén újjászültem magam”

Mindig képes felállni a föltdről, a krízishelyzetekből értéket teremt. Megénekli az emberi örömöt és fájdalmat, terápiát nyújt hallgatóinak. A szeptember 24-i Éva Psziché Esten elmeséli, hogyan épült újjá a gyászfolyamat után, és miként válhatunk mi is áldozat helyett életünk hősévé.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem