Tudatalatti egységet érzünk őseinkkel, ezért másoljuk őket

önismeret,képzés,szeretet,tisztelet
Forrás: kisshenriett.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mi lehet fantasztikusabb, mint a szerető, érzelmileg biztonságos közeg. Bizony, ez olyan fajta rendíthetetlen alapokat adhat, mely egy életre szóló erőt tud nyújtani, és mely keveseknek adatik meg. Hogy ezért hibáztatni kéne-e szülőket vagy több ágra visszatekintve felmenőinket? A kérdés azért nem ennyire egyszerű...

Sokszor anyaként jön a döbbenet

Azzal, hogy mit hozunk magunkkal, és azáltal hova és hogyan jutunk el, sokszor nem foglalkozunk tudatosan. Aztán gyakran fontosabb életeseményeknél - mint a szülővé válás - többször előretör, hogy biztosan azt adjuk-e gyermekeink számára, mely valóban megfelelő. Ráadásul hiába hisszük annyiszor, hogy a helyesnek vélt viselkedésforma tanítgatásával fejlesztjük gyermekünket, ők bizony utánozva tanulnak a leginkább. Ilyenkor mélyen épül beléjük a minta és minden rezgésünk.

Nincs olyan, hogy valaki nem hoz magával mintát. Azonban, hogy egy hozott jó mintával van-e dolgunk (abszolút lehet, hogy van vele dolgunk a tökéletes önazonossághoz vezető úton), vagy egy rossz mintával megyünk az úton, már meghatározza, hogy mennyi és milyen mély teendőnk adódik ezzel kapcsolatban. A mintákból épülünk, ezek alapján alakítjuk életünket, és ez vezet oda is, hogy valamikor az úton - ki előbb, ki később - rádöbbenünk, talán dolgunk van az őseinkkel. Esetleg bizonyos minták lezárásra várnak.

Irány az önismeret

Vezetett önismeret során, hirtelen, mintha makroképekben látnánk a mintáinkat. Sokszor döbbenetes a felismerés. Kiss Henriett terapeuta is elképesztő segítséget tud adni az önazonossághoz vezető úton.

Igaz, az önismeret során kérdés és néha félelem is átfut a fejekben. Hol nem vettem észre, hogy nem találom önmagam? Milyen mintákat adtam át én is a gyermekeimnek? Aztán megnyugszunk. Pont a felébredéstől pihen meg a lelkünk. És már látjuk, hogyan és miként tudunk elengedni programokat, miközben egyre inkább közelítjük meg magunkat. Mert csomagot kaptunk. És el kell fogadni, hogy dolgunk van vele. Mert hol is a lényeg? Hogy szeretetben éljünk. És ha önmagunknak tudunk szeretetet adni, akkor tudunk pozitív mintákat adni az utódainknak. Ez nem csak rólunk szól. Ez felelősség a részünkről.

Vannak az önismeretnek nehezebb pillanatai is. Mert hirtelen ezer érzés és gondolat kezd kavarodni bennünk, és ez teljesen rendben is van. Azonban ha teszünk, hogy elinduljon a bennünk való munkálkodás, akkor talán évezredes mintákat tehetünk le magunk mögött.

Szeretet és tisztelet

Hogy a teljes változásnak mikor jön el a pillanata? Amikor jönnek a felismerések, és működnek az energiák, elkezdünk egyre előrébb - vagy beljebb, kinek, hogy tetszik - haladni, és az ősök felé megindul a tisztelet és szeretet érzése. Ez pedig hatalmas erőt és kitartást ad. Egy tökéletes egység részei vagyunk őseinkkel és leszármazottainkkal együtt, erre pedig csodálatos érzés rádöbbenni. Ez folyamatos kapcsolódást jelent, és mindig átemel minket a nehézségeken.

kisshenriett.com

Tovább olvasok
Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kép
Adhatunk vért, ha már voltunk Covidosak?

Amennyiben felépültél a koronavírus fertőzésből, egyetlen tűszúrás árán segítheted más betegek gyógyulását.

Kép
Üzenet a jövőbe: A háromgyermekes Dávid megható levele gyerekeinek a koronavírus-járványról

Nem bírtam aludni... Úgyhogy írtam egy rövid levelet a gyerekeimnek a mostani helyzetről, a gondolataimról...

Kép
7 sminktrükk, amivel pillanatok alatt fiatalíthatsz magadon

Alakítsd át a sminkrutinod és varázsolj fiatalabb arcbőrt magadnak!

Kép
“Az Élet lehetőségét meglátni a lehetetlenben, talán ez volt az, ami előre vitt”

Ember. Nő. Barát. Fiatal. Értelmiségi. Jogász. Blogger. Író. Futó (átmeneti szünettel). Gerincvelő sérült. Ezekkel a szavakkal indítja blogját, Dr. Temesvári Orsi, akit 2 és fél évvel ezelőtt, az esti futásból hazafelé jövet baleset ért a zebrán. Elütötte egy autó, melynek következtében súlyos gerincvelő sérülést szenvedett. Hosszú idő, rengeteg, fizikai és lelki munka van Orsi háta mögött, de egy biztos: minden szava erős hittel teli, ami ma már mély gyökerekből táplálkozik, az elfogadásból.

Kép
Napi horoszkóp november 27.: a Mérlegek váratlan eseménnyel szembesülnek, a Bakok régi álmukat valósíthatják meg

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

Kép
Híres emberek, akik egy rajongójukkal házasodtak össze

Ez minden, amiről egy rajongó csak álmodhat!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem