A gyümölcs, amit mostantól KÖTELEZŐ hozzáadnod a reggeli smoothie-hoz

smoothie,reggeli Forrás: Getty Images
Van egy jól bevált recepted a reggeli smoothie-ra? Netán azt teszed bele, amit épp megtalálsz a hűtődben? Nos, mostantól gondolkodj kicsit előre: a következő gyümölcsöt érdemes kipróbálnod, mert szuper hatásai vannak!

A runnersworld.hu cikke.

A sárkánygyümölcs, más néven dragon fruit nem csak azért remek választás, mert dúskál a C-vitaminban és magnéziumban! Az íze savanykásabb, mint általában a trópusi gyümölcsöké, a pirosas héj alatt fehéres-lilás a húsa és apró, fekete magjai vannak. Állagra kicsit mangóra és a papayára hasonlít, általában az egzotikus gyümölcsök részlegen találod a zöldségesnél vagy a nagyobb szupermarketekben.

Ha eddig nem tetted, most itt az idő kipróbálni, és néha változtatni a megszokott gyümölcsök bevitelén, már csak azért is, hogy a szervezeted minél többféle vitaminhoz és ásványi anyaghoz jusson.

De miért pont a sárkánygyümölcs az új favorit?

A kaktuszgyümölcsként is emlegetett dragon fruit a kaktuszfélék családjába tartozik, és a dietetikusok kedvence is. Egy tenyérnyi darab sárkánygyümölcs

  • 60 kalóriát
  • 0 gramm zsírt
  • 13 gramm szénhidrátot
  • 8 gramm cukrot
  • 3 gramm rostot
  • 1.2 gramm fehérjét tartalmaz.

Ez a rosttartalom nem kifejezetten magas, viszont fontos, hogy sárkánygyümölcs a prebiotikus rost kiváló forrása, amely támogatja a jó baktériumok növekedését a bélrendszerben - vallja Kelli McGrane dietetikus.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod.