Két aktuális fesztivál is lehetővé teszi, hogy ingyen vagy nagyon olcsón nézhessünk kortárs magyar, illetve nemzetközi filmeket

Borítókép: Két aktuális fesztivál is lehetővé teszi, hogy ingyen vagy nagyon olcsón nézhessünk kortárs magyar, illetve nemzetközi filmeket
Kezdődik a 4. Magyar Filmhét, illetve a Re-Verzió dokumentumfilm-vetítéssorozat.

Február 8. és 11. között 500 forintért lehet megnézni 131 magyar filmet – nagy- és kisjáték-, dokumentum-, animációs filmeket – a pesti Corvin moziban, és vidéki városokban is adják ezeket.

A Magyar Filmhéten megnézhetünk olyan, az elmúlt évben keletkezett, illetve bemutatott alkotásokat, mint a Kincsemet, az Aurora borealist, a Brazilokat vagy az Életem legrosszabb napja című szatírát, nem beszélve a Testről és lélekről című, Oscar-díjra jelölt alkotásról. A Filmhét nyitófilmje Szabó István 1979-es, szintén Oscarra jelölt filmje, a Bizalom lesz, amelyet digitalizált és felújított változatában mutatnak be február 7-én a megnyitó gálán. Itt böngészhettek a programok között.

Egy másik fontos filmes esemény keretében a Re-Verzión február 7-től egy hónapon át minden szerdán levetítik a 2017 novemberében lezajlott 14. Verzió Dokufilmfesztivál termésének legjavát a Blinken OSA Archívumban. Hetedikén rögtön a nyitófilmet adják: a Nincs hová bújnod az iraki háborúról szól egy kórházi ápoló szemszögéből, és eléggé járt neki a 18-as karika.

Nézegessetek régi és új magyar filmeket, amiktől jobb kedvetek lesz: