Ismerd meg a Vizuális Művészetek kategória jelöltjeit!

Borítókép: Ismerd meg a Vizuális Művészetek kategória jelöltjeit!
A Korszakalkotó nevű tehetséggondozó kezdeményezésben te is részt vehetsz szavazatoddal! A 3 kategóriában, 3 különböző fiatal tehetségre adhatod le a voksodat. Ismerd meg ezúttal a Vizuális Művészetek kategória 3 személyiségét! Szavazatoddal befolyásolhatod, hogy ki nyerje meg a 3 millió forintos fődíjat!

Magyarósi Éva - Animációs rendező és képzőművész

Éva gyerekkora óta képzőművészettel foglalkozik, díszleteket tervez, tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Mindig az érdekelte, hogy milyen személyes történetek állnak a különböző alkotások mögött. Ezzel foglalkozik a mestermunkája is. Egy nagy kiállítást szeretne készíteni, installációkkal, rajzokkal és animációs videókkal. Ez elég nagy feladat, tekintve, hogy Éva az alkotás mellett három kisgyermek édesanyja. A nyereményt egy párizsi kiállítás megszervezésére és lebonyolítására használná fel.

"Egy különleges kiállítást szeretnék. Ezért vagyok itt."

Puklus Péter Fotográfus, képzőművész

Munkáiban bármi a fotó tárgyává válhat: egyszerű, hétköznapi eszközök, azokból alkotott installációk, mesterségesen létrehozott műtermi konstrukciók, valamint az őt körülvevő emberek állnak a művek középpontjában. Péter dokumentarista igénye ugyanakkor nagyfokú intimitással és személyes hangvétellel párosul. A nyereményből A hős anya című projektjét valósítaná meg, amely a nemek közötti társadalmi egyenlőtlenségekre hívja föl a figyelmet.

"A művészettel küzdeni a nemek közötti egyenlőségért. Ezért vagyok itt."

Szalay Péter - Szobrász

Az eredetileg szobrászként diplomázott művész mediális sokszínűséggel közelíti meg választott témáit. Enyhén groteszk, ironikus munkái a társadalmi-politikai viszonyokra reflektálnak. A fogyasztást, túlhasználatot és annak következményeit vizsgálva gyakran dolgozik talált anyagokból, amelyeket újrahasznosított formában és eredeti funkciójuktól megfosztva állít művészi célok szolgálatába. A nyereményből műtermet építene, és szakmai utazásokra menne, hogy továbbfejleszthesse magát.

"Építeni egy saját műtermet. Ezért vagyok itt."

ITT SZAVAZHATSZ RÁ

AZ Ízvilág kategória jelöltjeit >> itt ismerheted meg!

A Zene kategória fiatal tehetségeit >> itt ismerheted meg!