A home office-ban dolgozókkal jobban járnak a cégek?

home office,távmunka Forrás: Getty
A koronavírus előretörésével a home office jelenleg biztonságosabb választás is, mint tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyedre. Ahhoz azonban, hogy a legjobbat hozd ki magadból, érdemes megfogadni néhány tanácsot!

Vajon mi a fontosabb: a teljesítmény vagy a láthatóság? A válasz egyértelmű, a produktivitás. Ezzel szemben a gyakorlatban, különösen Kelet-Közép-Európában sokszor nem a valós értékek és elért eredmények alapján ítélik meg a kollégák munkáját, hanem a "vetítési" módszerek alapján.

Miközben számos, a témában végzett kutatás, köztük a világ legjobb egyetemei között jegyzett Stanford Egyetem professzorai is bebizonyították, hogy a home office-ban (vagy távmunkában) dolgozók teljesítménye közel tizenöt százalékos emelkedést mutatott az irodában ülő társaikhoz képest. Ráadásul az is kiderült a felmérésből, hogy a távmunkában lévők ritkábban mennek szabadságra.

home office,produktivitás
Forrás: Getty

Vagyis totálisan mindegy, hogy a munkatársunk mennyi ideig futtatja a kutyáját kerékpárral munkaidőben, amíg a feladatát pontosan és eredményesen ellátja.

Richard Branson milliárdos üzletember, filantróp szavai is legalább annyira sokatmondóak, mint a professzorok számokkal is jól mérhető kutatási eredményei:

A cikket teljes egészében az instyle.hu oldalon olvashatod el.