JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

TOP 5 nápolyi pizzázó Budapesten

Borítókép: TOP 5 nápolyi pizzázó Budapesten Forrás: Getty
Ha voltál már Nápolyban, azért, ha meg még nem voltál, akkor azért kell elolvasnod ezt a cikket!

A férjem Nápoly mellől való, és a pizzával való különleges kapcsolatát már akkor megismertem, mikor még nem tudtam, hogy egymás mellett kötünk ki, ráadásul Budapesten. Mi 15 évvel ezelőtt Róma mellett ismerkedtünk meg, és amikor áradoztam neki a finom olasz pizzáról, csak legyintett és azt mondta, hogy majd csak akkor beszéljünk róla, ha már ettem Nápolyban is.

Tény, hogy mióta – anno 15 éve – megkóstoltam a nápolyi pizzát, máshol nem igazán ettem. Ha nagyon hiányzott, otthon csináltam vagy kivártam, míg mentünk „haza”. Szerencsére pár éve már itthon is találni szuper pizzát, és a magyar ’pizzaiolok’ is kitanulták a szakmát a nápolyi iskolákban.

Olaszországban a pizzának története és hagyománya van – mint minden ételnek. Nemrég épp egy közel két órás dokumentumfilm készült csak a pizzáról, és ma már Nápolyon belül is vannak a régebbi hagyományt követő pizzériák és az új hullámosok. A téma egy külön cikket kitenne, most viszont megmutatom nektek, mi hova megyünk Budapesten pizzázni, ha „hazai” ízekre vágyunk. A felsorolásban van egy kakukktojás.

Kattints a galériára és találd meg a TOP 5 nápolyi pizzázót!