Részeges thai tészta Chrissy Teigen anyukája módra
Chrissy Teigen már jó ideje rendre közzéteszi kedvenc receptjeit – és időnként az anyukáját is segítségül hívja gyerekkora legfontosabb comfort foodjainak elkészítéséhez. Most a híres pad kee mao, azaz a részeges tészta került sorra, amelyet Pepper, vagyis Chrissy édesanyja szerint azért hívnak így, mert „olyan csípős, hogy még egy részeg ember is kiérzi belőle az ízeket”, bár gyorsan hozzáteszi: fogalma sincs, hogy ez igaz-e.
Akárhogy is, ezt az egyszerű tésztaételt érdemes kipróbálni: csak úgy tocsog a csilis szószban. Persze ha nem szereted a csípőset, akkor visszavehetsz belőle. Íme a receptvideó:
A videóban kisebb baleset is történt: a forgatás elején Chrissy beütötte a lábujját és hallatszik, ahogy azt állítja, szerinte eltört. Miközben Pepper főz, a háttérből hallatszik, ahogy a modell nyög a fájdalomtól, de az édesanyát ez nem hatja meg: „Ne törődjenek a kiabálásával” – ajánlja a nézőknek, majd bedobja a fokhagymát és a csilit a serpenyőbe, mintha mi se történt volna.
Most pedig következzen a recept:
Részeges thai tészta (pad kee mao)
Elkészítési idő: 10+20 perc
Szükséges eszközök
- egy nagy serpenyő
- spatula
- fűszermozsár
Hozzávalók 2 személyre
- 25 dkg csirkemellfilé felszeletelve
- 1 ek szójaszósz
- 5 bird’s eye csili
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 ek light szójaszósz (vagy sima)
- 2 ek növényi olaj
- ½ kisebb hagyma felkockázva
- 4 zöldhagyma felszeletelve (vagy snidling)
- 1 csésze thai bazsalikomlevél (vagy bármilyen friss bazsalikom)
- 15 dkg pad see ew rizstészta (vagy bármilyen szélesre metélt rizstészta)
- Só ízlés szerint
Elkészítés
1. Locsold meg a csirkét a szója szósszal és gondoskodj róla, hogy alaposan bevonja a húst. Tedd félre pár percre pácolódni.
2. Mozsárban törd össze (ne túlságosan) a csilit és a fokhagymát. Minél finomabbra darálod, annál csípősebb lesz az eredmény. A serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat és add hozzá a csili-fokhagyma keveréket. Gyakran kevergetve főzd, amíg illatozni nem kezd, 1-2 percen át.
3. Add hozzá a csirkét, kavargasd addig, amíg épp hogy át nem sül, 3-4 perc kell hozzá. A készítsd el a csomagoláson látható instrukció szerint, majd mehet a serpenyőbe. A light szójaszósz is mehet hozzá, majd a hagymák. Keverd fel a hozzávalókat jó alaposan. Amikor a hagymadarabok megpuhultak, vedd le a tűzről és tálald.