5 hiba, amit legtöbben elkövetünk tésztafőzéskor és ezzel teljesen tönkre is tesszük

Borítókép: 5 hiba, amit legtöbben elkövetünk tésztafőzéskor és ezzel teljesen tönkre is tesszük Forrás: Getty Images
Mi, magyarok imádjuk a tésztát, akárcsak az olaszok, igazán jól megfőzni azonban még mindig nem tudjuk. Mutatjuk, mi az az 5 hiba, amit legtöbben elkövetnek tésztafőzés közben és ezzel tönkre is teszik.

A hazai tésztafőző szokások persze nem feltétlenül egyeznek meg az olasz szabályokkal. A napfényes Itália lakói ugyanis véresen komolyan veszik a tésztafőzést és komoly ökölszabályaik vannak. Az egyik legfontosabb, hogy a jó tészta 'al dente', azaz nincs szétfőzve, de már nem is nyers, ahogy az olaszok mondják: van harapása.

A lenti galériában mutatjuk is, melyik az az 5 hiba, amivel teljesen tönkretesszük az olaszok nagy kedvencét, a tésztát!

+1 TIPP

Mindig forró, lobogó vízbe dobjuk a száraz tésztát! Ha előbb bedobjuk, akkor kiázik, szétázik, ízetlenné válik.

Nézd csak, mennyi mindenre használhatod még a tészta főzővizét!