15 szuper gasztroblog, amit akkor is, vagy éppen azért érdemes követned, mert ételintoleranciád van

Borítókép: 15 szuper gasztroblog, amit akkor is, vagy éppen azért érdemes követned, mert ételintoleranciád van Forrás: Getty Images
Magyarországon a mentes táplálkozás még viszonylag gyerekcipőben jár, főként, ami a gasztronómiai blogok számát és minőségét illeti. Sok esetben, ha új receptet keresek, elsődlegesen én is a külföldi választékból szemezgetek, azonban az utóbbi időszakban megismerkedtem pár hazai bloggal, akiket mindenképpen érdemes figyelemmel követni!

A blogok között van mentes, vegán és szimplán egészséges alapanyagokat felhasználó is, azonban mindegyik inspiráló, akár a receptjeiket, akár az életfelfogásukat vesszük górcső alá.

Az ételérzékenységgel küzdőknek a mindenmentes, a Zizikalandjai és a 101 Cookbooks oldalakon érdemes körülnéznie. Aki különleges ételekről olvasna, kövesse a Világevő blogot, ha el is készítené, akkor az Iamafoodblog vagy a Chili és vanília segíthet. Kezdő szakácsoknak pedig ajánlom figyelmébe az Ételérzés vagy a Házisáfrány blogjait, de az Ízzel-lélekkel is nagyon jó választás.

Na de nézzük részletesen azt a 15 hazai és külföldi gasztroblogot, amiket mindenképpen érdemes felvenni a kedvenceid közé!