Az olaszok borkorcsolyája: rozmaringágas grissini recept

Az olaszok borkorcsolyája: rozmaringágas grissini recept
Forrás: Puskás Erzsi

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A napfényes Itáliában olyan ez, mint nálunk a pogácsa. De pogácsából már ettél eleget, szóval ideje teret adnod az újdonságnak.

Egyébként nem csak bor mellé esik majd jól ez a rágcsa, pont olyan kellemesen símul az íze egy jó hideg sör mellé is napsütötte délutánokon.

Rozmaringos grissini

Hozzávalók

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag szárított élesztő (7 gramm)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • rozmaringágak
  • nagy szemű tengeri só
grissini,rozmaring,húsvét,sós süti,harapnivaló,olasz ételek,rozmaringos grissini
forrás: Éva magazin / Kép és szöveg: Puskás Erzsi

Rozmaringos grissini

Elkészítés

1. Keverd össze egy tálban a mézet a meleg vízzel és az élesztővel, és hagyd, hogy életre keljen.

2. Vedd elő a robotgépet a dagasztófejjel, kezdd el hozzáadagolni az élesztős vízhez a lisztet, az olajat és a sót.

3. Amikor szépen összeállt cipóvá, szórd meg liszttel, takard le és meleg helyen hagyd egy órát kelni.

4. Formázz egyforma méretű golyókat, majd sodord ki őket kígyókká és tekerd a rozmaringágakra.

5. Kend meg a grissiniket egy kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kábé 16 perc alatt. 6. Lágytojás mellé kínáld.

Vicces ötletek otthoni tojásdekoráláshoz maradék anyagokból:

Nézd meg a galériánkat>13 kép
Vicces húsvéti tojások maradék kacatokból

Éva magazin

Tovább olvasok
Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kép
Hogyan kérj meg valakit, hogy vegyen fel maszkot, a pszichológus szerint

Egy amerikai terapeuta háromlépéses módszert ajánl arra az esetre, ha barátaid vagy családtagjaid nem lennének hajlandók maszkot viselni.

Kép
Fényevőtől a mindenevőig – 5 anya beszélget arról, hogy eszik a gyerek

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast beszélgetésben alaposan kiveséztük, hogy kinek milyen evő a gyereke és még egy szakértőt is hívtunk, aki ellátott minket pár jó tanáccsal!

Kép
Még csak ősz van, de a síszezont hivatalosan is megnyitom!

Mert tévedés, hogy több centis hóban lehet csak felcsatolni a léceket. Sőt mi több, számtalan előnye van, ha már hónapokkal hamarabb beveszitek a tanpályákat.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem