Az olaszok borkorcsolyája: rozmaringágas grissini recept

Borítókép: Az olaszok borkorcsolyája: rozmaringágas grissini recept Forrás: Puskás Erzsi
A napfényes Itáliában olyan ez, mint nálunk a pogácsa. De pogácsából már ettél eleget, szóval ideje teret adnod az újdonságnak.

Egyébként nem csak bor mellé esik majd jól ez a rágcsa, pont olyan kellemesen símul az íze egy jó hideg sör mellé is napsütötte délutánokon.

Rozmaringos grissini

Hozzávalók

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag szárított élesztő (7 gramm)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • rozmaringágak
  • nagy szemű tengeri só
grissini,rozmaring,húsvét,sós süti,harapnivaló,olasz ételek,rozmaringos grissini
Forrás: Éva magazin / Kép és szöveg: Puskás Erzsi

Rozmaringos grissini

Elkészítés

1. Keverd össze egy tálban a mézet a meleg vízzel és az élesztővel, és hagyd, hogy életre keljen.

2. Vedd elő a robotgépet a dagasztófejjel, kezdd el hozzáadagolni az élesztős vízhez a lisztet, az olajat és a sót.

3. Amikor szépen összeállt cipóvá, szórd meg liszttel, takard le és meleg helyen hagyd egy órát kelni.

4. Formázz egyforma méretű golyókat, majd sodord ki őket kígyókká és tekerd a rozmaringágakra.

5. Kend meg a grissiniket egy kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kábé 16 perc alatt. 6. Lágytojás mellé kínáld.

Vicces ötletek otthoni tojásdekoráláshoz maradék anyagokból: