Borítókép: Miért nem akarok gyereket?

Miért nem akarok gyereket?

Olvasd el a blogger – és néhány híresség – érveit, fejtsd ki a véleményedet!

Márpedig én nem akarok gyereket – jelenti ki az offbeathome.com bloggere, Meghan Finley. Posztjában részletesen megindokolja döntését, amelyet férjével közösen hoztak meg.


A kép illusztráció. Fotó: Pinterest

Persze azt is beismeri, hogy „irracionális félelmek" és „felelősségproblémák" is állnak a döntés mögött, ugyanakkor hozzáteszi, hogy:

Aaron és én egyszerűen nem állunk készen erre. Észérvekkel gondolkodva azt gondolom, hogy soha nem is fogunk készen állni.
Ennyi. Még mindig nem akarunk gyereket, bár határozottan érzem a biológiai órám ketyegését. Időnként lenyomom a szundigombot abban a reményben, hogy lassan kimerülnek az elemek.

Az idézet egy korábbi posztból származik, nemrég azonban Meghan visszatért a témára. „Ahhoz, hogy család legyünk, nem kell feltétlenül gyerek" – érvel, és elmagyarázza, hogy a két kutya és a macska, amelyekkel a férje és ő együtt élnek, tökéletesen kiegészíti a családjukat.Ebben a tekintetben Meghan kivételt jelent a saját családjában, ahol mindenkinek rengeteg gyereke és testvére van. Ezért gyakran le kell folytatnia ilyen párbeszédeket is, mint ez:

– Szóval mikor alapítotok családot Aaronnal?
– Már megtettük!
– Komolyan?! – merthogy a kérdező ilyenkor rendszerint azt hiszi, babát várnak.
– Bizony, még ott is voltál, amikor történt.
A kíváncsiskodó rokon eddigre már összezavarodik és egyáltalán nem érti, mire céloz Meghan.
– Emlékszel, amikor Aaron és én összeházasodtunk? Na akkor lettünk család!

Hírességek, akik nem akarnak gyereket

Cameron Diaz színész

„Hogy felelős legyek mások életéért is a magamén kívül – ezt nem vettem magamra. Ami nem tette könnyebbé az életemet... Védelmező alkat vagyok, mégsem vonzott soha az anyaság.”

Elizabeth Gilbert író

„A múlt héten összefutottam egy ismerősömmel, aki épp akkor tudta meg, hogy terhes. Eksztatikus állapotban volt. Mindig is anya akart lenni, mesélte nekem... Láttam az örömöt az arcán, és felismertem. Ugyanaz az öröm volt, ami az én arcomról sugárzott tavaly tavasszal, amikor megtudtam, hogy a magazin, amelynek dolgoztam, Új-Zélandra küld, hogy cikket írjak az óriás tintahal utáni kutatásról. És azt gondoltam: Amíg nem érzem ugyanezt az eksztázist egy gyerek iránt, addig nem vállalhatok gyereket." (Az Ízek, imák, szerelmek című könyvből)

Ricky Gervais színész, humorista

„Az egyik ok, amiért nem akarok gyereket, az, hogy úgy képzelem, le sem tudnám hunyni a szemem éjszaka. Mielőtt idejöttem volna interjút adni, kétszer ellenőriznem kellett, hogy nem hagytam-e nyitva a medence ajtaját, mert aggódtam, hogy a macska kiszökik és vízbe fullad. Ha gyerekem lenne, egész nap csak ott állnék fölötte és figyelném, hogy lélegzik-e még."

Neked van olyan ismerősöd, aki tudatosan nem vállal gyereket? Írd meg a véleményedet emailben vagy kommentben!