Michael Jacksonnak vagy katicának öltözzön farsangkor a gyerek?

Borítókép: Michael Jacksonnak vagy katicának öltözzön farsangkor a gyerek?
A szülők fele inkább készen veszi a farsangi jelmezt. Te is?

A legtöbb farsangi jelmez idén is a nagy klasszikusok – például tündér, cowboy, oroszlán – közül kerül ki, de a gyerekek egyharmada valamilyen aktuális mesehős – pl. Monster High figurák és Pókember – alakját ölti magára. Lássuk, milyen érdekességeket tartogat még a JátékNet.hu Webáruház megbízásából nemrég készített felmérés!


Fotó: Photl.com

1. A legtöbb szülő készen vásárolja a farsangi jelmezt gyermekének. A közel 800 válaszadó 46 százaléka teljes szettet vesz, további 17 százalék pedig a kiegészítőket szerzi be készen. Mindössze a megkérdezettek egynegyede szokta otthon megvarrni a farsangi maskarát, míg egytizede ismerősöktől kéri kölcsön.

S.O.S. farsangi jelmez kéne? Itt van 9 ötlet. Kattints!


2. Akik otthoni varrásra adják a fejüket, azok is inkább csak kisebb átalakításokat végeznek: mindössze a megkérdezett szülők 12 százaléka mondta, hogy akár a teljes jelmezt is elkészíti.

3. Egy jelmezre általában legfeljebb 5000 forintot szánnak a családok, mindössze 15 százalék fordít többet ilyen célra.

4. Farsang után a szülők többsége megőrzi vagy ismerősnek ajándékozza a jelmezt, mindössze 9 százalékuk szokta azt eladni, míg a kukában gyakorlatilag egyetlen jelmez sem végzi.


Fotó: Photl.com

5. A szülők, akik ha egyedül döntenének a jelmezről, szívesen választanának az örök klasszikusokból, mint a cowboy, a hercegnő, az oroszlán vagy a katica. Érdekesség ugyanakkor, hogy több olyan szülő is volt, aki ha tehetné, Monster High figuraként látná szívesen gyermekét, és akadt, aki Michael Jackson vagy Frida Kahlo jelmezt választana csemetéjének.

6. A gyerekek is szeretik a klasszikusokat: kétharmaduk választott az idei farsangra hagyományos maskarát, míg közel egyharmadukat valamilyen mese vagy film ihlette meg.

7. A mesék közül a legnépszerűbb idén a Monster High, a hercegnők közül Aranyhaj, míg a szuperhősök között Pókember az abszolút kedvenc. Sokan választottak még maguknak jelmezt a Star Wars karaktereiből is.

A te gyereked beöltözik idén? És ha igen, milyen jelmezbe?

„Az általam ismert összes gyerek kedvenc ünnepe a farsang. És az általam ismert összes szülő leginkább rettegett ünnepe a farsang..." A farsang paráért kattints ide.