Borítókép: Gyereket akarok, bármi áron!

Gyereket akarok, bármi áron!

A szeptemberi Éva számos oldalról közelíti meg a családalapítás sokszínű témáját.

Szeptemberi lapszámunkat különösen ajánljuk azoknak, akiknek – vagy ismerőseiknek – nem vagy nehezen jön vagy jött össze a gyerekvállalás. Persze a „hagyományosnak" több alternatívája is van, és ebben a számunkban ezekről beszélünk részletesen:

Meddőségi kezelés, inszemináció, lombikprogram
„Út a lombikig" című írásunkban végigvesszük, milyen orvosi vizsgálatok várnak azokra a párokra, akik meddőnek számítanak. Mit jelent pontosan a spermavizsgálat, hogyan derül ki, hogy el van-e záródva a petevezeték, kik számíthatnak mesterséges megtermékenyítésre, honnan lehet tudni a lombikprogram során, hogy mikor van peteérés.Cikkünkben interjút ad Dr. Czeizel Endre is, akinek állítólag 34 ezer köszönheti a világra jöttét.

Örökbefogadás
A szeptemberi Éva 62. oldalán interjút olvashattok Mártonffy Zsuzsával, az orokbe.hu blog írójával. Zsuzsa, akinek kisebbik gyermeke örökbefogadás útján került a családba, egyszercsak úgy döntött, ismeretterjesztő blogot indít. Hangsúlyozza, hogy ő nem szakember, „csak" újságíró, aki közérthető módon képes tálalni ezt a kérdéskört, amely sokszínűsége révén nem csak érintetteket érdekelhet.

Spermadonorok
Összeállításunk szerzője, a nemrég újságírói díjat nyert Ónody-Molnár Dóra megkeresett egy férfit, aki saját weboldalán reklámozza magát. Állítása szerint már nyolc nő és egy házaspár vette igénybe a szolgáltatásait. Ő nem kér érte pénzt, ellentétben a spermabankokkal, ahol egy donortól maximum 4 gyerek születhet.

Szülni 40 körül
A 106. oldalon 3 ismert nőt mutatunk be, akikről talán nem is tudják sokan, hogy 40 felé jártak, amikor először szültek. Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője, Galambos Erzsi színésznő és Endrei Judit szerkesztő-műsorvezető részletesen beszél arról, miért alakult így az életük.

A szeptemberi Évában csupa aktuális, rengeteg nőt és házaspárt érintő írással jelentkezünk a családalapítás témakörében. Neked megvan már legfrissebb számunk? :)