Az Erő az apákkal van – megjelent az Apa magazin legfrissebb száma

Borítókép: Az Erő az apákkal van – megjelent az Apa magazin legfrissebb száma
Vajon Darth Vader jó apa volt? Mennyire kell aggódnod, ha a gyereked rock/punk/bármilyen zenekart alapít? Hogyan éljétek túl mindannyian a felvételit? Vagy egyszerűen csak hogyan szervezd össze a régóta tervezett baráti focizást? Az Apa magazin legfrissebb számában minderre megtalálod a választ.

Két rúd bejgli / rokonlátogatás / legózás között minden apának jól jön egy-egy tartalmas szünet. Az Apa legfrissebb számában bőven akad érdekes és inspiráló olvasmány, amiből most Vida Ferenc, a magazin főszerkesztője ajánlja hét személyes kedvencét.

Ki ez a vödörfejű, hörgő faszi?

Vannak a Star Wars rajongók és vannak azok, akiket ez az egész mese – oké, nevezzük szakszerűen űroperának – hidegen hagy. Sajnos, vagy sem, én inkább az utóbbiak táborát erősítem, már csak ezért is éreztem fontosnak, hogy ebben a lassan évente ismétlődő lázban a hozzám hasonló apák is kapjanak szakszerű kapaszkodót erről az egész sztoriról. A hatoldalas cikkből megtudhatod, hogy Darth Vader a legvégén kimondottan jó apa volt, még ha közben voltak is kisebb zökkenők az apa-fia viszonyban.

Hogyan nyírjuk ki a Mikulást?

A címben szerepelhetne Jézuska, Nyuszi, Fogtündér, vagy bármi hasonló hiedelem, ami kapcsán egy ponton fel fog merülni benned, hogy mégiscsak átvered a gyereked. Azt meg ugye nem annyira szeretnéd. Hogy mindez miért nem átverés, az a cikkből kiderül, ahogyan az is, hogyan tudod úgy kinyírni a Mikulást, hogy az nem okoz maradandó lelki sérüléseket gyermekednek, sőt.

Miért nem baj, ha a gyerek rockzenésznek áll?

Kamaszként lázadni márpedig muszáj, aminek egy viszonylag gyakori példája a változatos, de a szülők által többnyire veszélyesnek tartott műfajú zenekar-alapítás. Nem volt kivétel Winkler Róbert sem, aki most megosztja az olvasókkal, miért nem az ivás, vagy a drogozás a lényege a tinizenekarnak, ami ráadásul jó eséllyel sokkal hallgathatóbb lesz, mint a húsz évvel ezelőttiek.

Éljük túl a felvételit!

Nem: bármennyire is ezt mondja a többi szülő, a szakérteni vágyó rokonság, nem beszélve a hőn áhított intézmény képviselőiről, nem azon múlik gyerekünk élete, hogy tízévesen bekerül-e a nyolcévfolyamos elitgimnáziumba. Miután ezt tisztáztad magadban, megtehetsz mindent, amit egy szülő tehet annak érdekében, hogy gyermeke bejusson. A legfontosabb viszont mégiscsak az, hogy mindenki túlélje és a gyereked se úgy érezze, hogy mázsás súlyt teszel a vállára.

Maszturbál a gyerekem?!

Véletlenül rányitottam kamasz gyerekemre és éppen azt csinálta. Úristen! Oké, nem úristen, de azért valamit csak csinálnom kéne, nem? A helyzet az, hogy nem: amit csinál, az teljesen normális. Próbálj meg visszaemlékezni, te mit csináltál annyi idősen és hogy mit szóltál volna, ha az apád elkezd neked minderről előadást tartani. Na ugye! Gyurkó Szilvi persze ennél sokkal mélyebben belemegy a témába.

Gyerekkel a hóban

A téli sportok remek kikapcsolódást nyújtanak, ugyanakkor nem véletlenül kell annyit fizetni a síbiztosításért. Gyerekkel síelni menni felelősség a négyzeten, de sokat enyhíthet a veszélyeken és fokozhatja az élményt, ha mindannyian rendesen felkészülünk. Az Apa magazin legfrissebb számában ehhez Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész ad hasznos tippeket.

Hogyan szervezz haveri focicsapatot?

Üzemszerű, hogy a családos mindennapok megviselik régi barátságaidat. Egy baráti focicsapattal két legyet üthetsz egy csapásra: találkozol velük, miközben együtt sportoltok, új közös élményeket gyűjtve ezzel. Mindezt ma már egyszerűbb megszervezni, mint gondolnád – hogy hogyan kezdj neki, azt már olvasd el az Apában!