Last minute ebéd: kolbászos-zöldséges tepsis egytál

kolbászos-zöldséges egytál,ebéd Forrás: Fotó: Vigh Alexandra
Ennél egyszerűbb nem is lehetne elkészíteni.

A legjobbak azok az ételek, amik mellett nem kell ott állni a tűzhelynél és folyamatosan felügyelni, kevergetni őket. Amiknél elég, ha csak betolod az előkészített alapanyagokat a sütőbe, és amíg megsülnek, bármi másra hasznosíthatod az időt. A tepsis egytálételek pont ilyenek.

Ebben a kolbászos-zöldséges egytálban az a jó, hogy szabadon variálhatod a hozzávalókat, aszerint, hogy éppen milyen friss alapanyagot találtál az üzletben vagy a piacon, vagy hogy milyen zöldfűszereket kedvelsz. Alapreceptnek ezt ajánljuk:

kolbászos-zöldséges egytál

kolbászos-zöldséges egytál,ebéd
Forrás: Fotó: Vigh Alexandra

Hozzávalók (2 személyre):

20 deka grillkolbász,

25 deka karfiol

2 fej édesburgonya

10 deka zöldbab

1 nagy fej lila hagyma

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

só, bors

2 teáskanál szárított zöldfűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Az édesburgonyát és a karfiolt tisztítás után darabold fel nagyjából 3-4 cm-es darabokra. A lilahagymát vágd félbe és szeleteld fel. Az olívaolajat keverd el a fűszerkeverékkel. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

2. Egy tepsin helyezd el a feldarabolt zöldségeket, locsold meg a fűszeres olajjal, sózd, borsozd és 15 percre told be a sütőbe.

3. Amíg sülnek a zöldségek, karikázd fel a kolbászt, mosd meg a zöldbabot, vágd kábé 6–8 centis darabokra. Tegyél fel egy lábosban főzővizet, amikor felforrt, dobd bele a zöldbabot, főzd 3 percig, majd szűrd le és hideg vízzel öblítsd le.

4. Amikor a zöldségek megpuhultak, de még nem barnultak meg, add hozzá a kolbászkarikákat és grillezd készre az ételt.

5. A legvégén keverd hozzá a főtt zöldbabot.

Tipp:

Szinte bármilyen téli zöldséggel elkészíthető, próbáld ki kelbimbóval, brokkolival, sütőtökkel, sárgarépával vagy ha egyszerűbben szeretnéd, akkor sütnivaló burgonyával.

Amíg megsül az ebéd, elolvashatod, milyen ételek szüntetik meg a puffadást: