Utáltam, de segített: Gyermekkorom legutálatosabb és egyben leghatásosabb szere köhögés ellen

Borítókép: Utáltam, de segített: Gyermekkorom legutálatosabb és egyben leghatásosabb szere köhögés ellen Forrás: GettyImages
Felnőttként sem szeretem, de ha szükség van rá, mindig ezt alkalmazom és szívből ajánlom másoknak is!

A cikk először a Famiily.hu oldalán jelent meg.

Amikor gyerek voltam, nagyon ritkán betegeskedtem, ezt akkoriban annak tudtam be, hogy minden hétköznap kétórás úszóedzésen vettem részt, és szerintem a klór kifertőtlenített... Természetesen ez nem igaz, de valóban remek immunerősítő a rendszeres sport, és ezt felnőttként is így gondolom és érzem.

Viszont velem is előfordult, hogy hetekig folyamatosan köhögtem. Ez a száraz köhögés rendkívül elviselhetetlen, és tudom, hogy ilyenkor, hiába nem beteg már a gyerek, az óvónénik nem engedik őket a csoportba, így aztán előfordulhat, hogy több napig vagy hétig otthon kell lenniük.

Na, ilyenkor jó megoldás a hagymatea!

Nálunk a nagymamámtól származik ez az ötlet és recept, amit gyerekkoromban a szüleim is állandóan alkalmaztak rajtunk, és igazuk volt, mert tényleg pár nap alatt segített megszünteti a köhögést. A hagymának egyébként rendkívül magas az ásványi anyag, C-vitamin-, flavonoidtartalma, úgyhogy szuperegészséges.

A recept:

Vágd a héjával együtt két félbe a vöröshagymát, tedd annyi vízbe főni, hogy a végén 2-3 bögrényi adag jöjjön ki, egészen addig, amíg meg nem puhul. Ezután szűrd le, és már kész is!

Extra tipp:

Hogy elviselhetőbb legyen az íze, anyukám mindig karamellizált egy kis cukrot, és azt keverte bele, ez volt az a „jutalomfalat”, ami miatt mindig megittam, mert az aljára összeállt egy kis karamell, amit a végén kikanalazhattam!

A hagymateán kívül van még pár természetes gyógymód, amit érdemes lehet bevetni, ha köhögsz vagy megfáztál: