Kinevették a 11 éves kislányt, mert ezt vette föl a sulibuliba

Borítókép: Kinevették a 11 éves kislányt, mert ezt vette föl a sulibuliba Forrás: Getty Images
Nem, nem a gyerekek; a gardedámként ott maradt szülők szemét szúrta, hogy az egyik kis osztálytárs nem egy, a lányoktól "megszokott", habos-babos ruhácskában szerette volna jól érezni magát.

"Annyira boldog volt, amikor a buli előtt néhány nappal elvittem vásárolni. Izgatottan próbálta föl a ruhát, remélve, hogy senki nem fog csúfolódni rajta. Ez ugyanis egy helyes kis fekete zakó volt, amihez még hozzáillő, cuki kis csokornyakkendőt is választott a lányom. A boltban a fiú ruhák között talált rá Mischa" – kezd bele történetükbe az édesanya, Tamara.

Fantasztikusan állt neki és nagyon lelkes volt, úgyhogy meg is vettük a szettet. A buli előtt kihúztam egyenesre a haját, a körmét feketére festettük és egy nagyon pici, szolid kis sminket is megengedtem neki.

Miért is ne hagytam volna: Hadd érezze jól magát, főleg egy ilyen kemény év után, mint ami nekik is, szegénykéknek kijutott a covid miatt
meséli a 33 éves anyuka.

Mischa nincs odáig a túlontúl lányos, habos babos holmikért. Ez a szerelés pedig annyira jól állt neki. Az osztálytársai is teljesen odáig voltak tőle, nem győzték dicsérni, mondogatták is neki, hogy milyen szuperül néz ki. Mikor odaértünk az iskolához, megkérdeztem, hogy szeretné, maradjak-e. Azt mondta, nem szükséges, nyugodtan hagyjam csak ott és menjek haza. Ám alig telt el 1-2 óra, kétségbeesett üzenetet küldött, hogy menjek vissza érte, amilyen gyorsan csak tudok. Sejtettem, hogy nagy baj lehet, mert alaphelyzetben Mischára nem jellemző, hogy ennyire kiboruljon. Elég kemény kislány, nem szokott csak úgy sírva fakadni.

Mégis amikor odaértem, alig várta, hogy a nyakamba boruljon és kiadhassa a bánatát. Azonnal vigyél innen haza
zokogta.

Otthon aztán elmesélte, mi történt. Mint kiderült, néhány szülő, aki gardedámként ott maradt a gyerekével a buliban, megjegyzéseket tett rá; „öltönyös kislánynak” csúfolva nevetgéltek rajta félhangosan. Misha szerint akárhányszor csak elsétált előttük, folyton hallotta, ahogy rajta gúnyolódnak.

Mama, szerinted változtassak a stílusomon? – szegezte nekem a kérdést. A lányom a hétköznapokban is inkább fiúsan szeret öltözni. Dehogyis! Te csak öltözz úgy, ahogy és amiben jól érzed magad – próbáltam megnyugtatni. Hasztalan. Annyira rosszul esett neki, ahogy ezek a felnőttek viselkedtek, hogy egész éjjel sírdogált.

Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy lehetnek felnőtt emberek ennyire tapintatlanok és érzéketlenek? Miért kell egy kiskamasz lelkébe ilyen szinten belegázolni?

Mentális problémák gyógyításával krízishelyzetekben levő emberekkel foglalkozom. Nap mint nap látom, hogy a zaklatás, a verbális bántalmazás milyen hatással van az emberekre. Az pedig különösen felháborít, amikor ezt nem is egy gyerek műveli a társával, hanem egy elméletileg felnőtt ember "szórakozik" egy kiskorúval. Mindent megteszek azért, hogy felhívjam a figyelmet az esetünkre, hátha valaki ennek hatására fog egy kicsit magába szállni. Ha csak egy ember lesz az, már akkor is megérte" – mondja Tamara.

Galériánkban olyan sztárokat találsz, akik iskolai zaklatásoknak voltak kitéve gyerekként