Ne rendeld, főzd meg: kínai szezámmagos csirke

Borítókép: Ne rendeld, főzd meg: kínai szezámmagos csirke Forrás: Josh Lowensohn-Sesame chicken-flickr
Ropogós csirkedarabok, pikáns mézes szezámmártásban. Ismerős igaz? Akkor eláruljuk, hogy ez a változat jobb, mint amit a gyorskajáldákban kapsz.

Ha hozzám hasonlóan te is odáig vagy az ázsiai kajákért, ezt a szezámmagos csirkereceptet ki kell próbálnod! Kábé hamarabb megvan, mintha elbattyogsz egy kínaiba, vagy berendelnéd valahonnan. Meghát főzni amúgy is jó móka, nem igaz?

Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók

  • 700 dkg csirkemellfilé (bőr nélkül, 2,5 cm-s darabokra vágva)
  • 2 tojás (felverve)
  • 1/2 csészényi liszt
  • 1/2 csészényi kukoricakeményítő
  • olaj sütéshez
  • bors

A szószhoz

  • 1 tk. növényi olaj
  • 1 tk. friss fokhagyma (darálva)
  • 1/4 csészényi méz
  • 1/3 csészényi szójaszósz
  • 1/2 csészényi ketchup
  • 3 ek. barna cukor
  • 2 ek. rizsecet
  • 1 ek. szezámolaj
  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. szezámmag
  • 2 ek. újhagyma (szeletelve)

Elkészítése

  1. Tedd egy tálba a tojásokat, sózd, borsozd, és keverd össze.

  2. Egy másik tálba kerüljön a liszt és a kukoricakeményítő, majd egyenként forgasd bele a csirkedarabokat, ezután mehetnek a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe.

  3. Hevíts olajat egy serpenyőben kb. 175 fokra, és kisebb adagokban (7-8 darab) 5 perc alatt süsd aranybarnára benne a csirkedarabokat, majd csepegtesd le őket egy papírtörlőn.

  4. Keverd össze egy tálban a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barnacukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és két teáskanál kukoricakeményítőt.

  5. Hevíts újra egy kevés olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, futtasd meg rajta a fokhagymát fél perc alatt, add hozzá a mézes keveréket és forrald addig, míg be nem sűrűsödik.

  6. Forgasd át benne a csirkedarabokat, majd szórd meg a szezámmaggal és az újhagymával, majd tálalhatod is.

Forrás: dinneratthezoo.com

Pizza, csirke, rizs: mit, hogyan melegíts fel újra?