Kit fertőzhetett meg Károly herceg koronavírussal?

károly herceg,koronavírus,brit királyi család Forrás: Getty Images
Mint tegnap kiderült, a 71 éves Károly herceg tesztje pozitív lett – miközben 72 éves feleségéé, Kamilláé nem.

Úgy volt, hogy Károly és Kamilla Ciprusra, Jordániába és Boszniába utazik március 17-én, de az utazást végül törölték. A pár ehelyett március 13-án Highgrove-ba, Károly Glocestershire-i otthonába utazott, ahol Károly több személyes találkozót is lebonyolított.

A pár a húsvéti időszakot hagyományosan a skóciai Birkhallban tölti, Károly 18. századbeli kastélyában, amit a nagymamájától örökölt egy 53 holdas birtokkal együtt Royal Deeside-ban, Aberdeeneshire-ben.

Pénteken érkeztek meg, és Károly – akit skóciai tartózkodása alatt a Rothesay hercege címmel illetnek – a hétvége során a koronavírus enyhébb tüneteit észlelte magán.

Állapota nem akadályozta meg abban, hogy – a személyes kontaktust kerülve – tovább intézze napi ügyeit, beleértve a patronáltjaival való kapcsolattartást.

A nagy kérdés:

Kiket fertőzhet meg Károly?

Kamillát?

brit királyi család,kamilla,károly herceg,koronavírus
Forrás: Getty Images

Kamilla és Károly feltételezhetően egymástól is elszeparálódnak a kastélyban. Egy szűk körű személyzet egyébként velük marad, természetesen a fizikai interakció kiiktatásával.

A királynőt?

brit királyi család,királynő,károly herceg,koronavírus,fertőzés
Forrás: Getty Images

Károly március 12-én találkozott utoljára a királynővel, egy beiktatási ceremónia után, a Buckingham Palotában. Az orvosok becslése szerint Károly csak a következő naptól, március 13-tól lehetett fertőző.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a királynőt tesztelték-e. A Buckingham Palota mindössze annyit közölt, hogy a királynő jó egészségnek örvend, és minden ajánlást betart egészségi állapota megőrzésének érdekében. Az ajánlások egyik legfontosabbika a fizikai távolságtartás – a királynő ennek jegyében március 19-én elhagyta a Buckingham Palotát és Windsorba tette át a székhelyét, és a közeljövőben ott is marad.

A Windsor-i kastély egyébként a királynő kedvenc rezidenciája, ahol a második világháború alatt sok időt töltött húgával, Margittal együtt. A járványhelyzet miatt Windsor jelenleg el van zárva a turisták elől, így még nagyobb védelmet nyújt a számára – mindenképpen nagyobbat, mint a zsúfolt Buckingham Palota.

Ezentúl telefonon bonyolítja a miniszterelnökkel folytatott heti megbeszéléseit.

Fülöp herceget?

Fülöp herceg,brit királyi család,koronavírus,károly herceg
Forrás: Getty Images

Fülöp a nyugdíjba vonulása óta a norfolki Sandringham-ben tölti az idejét. Most helikopterrel őt is Windsorba szállították, hogy együtt lehessen a feleségével – valószínűleg azért hozták meg ezt a döntést, mert különben minden bizonnyal előre nem látható ideig el lennének egymástól szeparálva.

Fülöp nem tartózkodott a Buckingham Palotában akkor, amikor Károly ott volt.

A királynőt és férjét egyébként egy szűk körű személyzet szolgálja ki, aki kizárólag kettejük rendelkezésére áll: a királynő öltöztetője, a herceg komornyikja, egy szobalány, egy szakács és egy inas.

Betartva a kormány ajánlásait, a pár nem fogad családi látogatókat, még akkor sem, ha York hercege (András – Károly idősebbik öccse) szintén Windsorban él, valamint Wessex grófja és grófnéja (Eduárd – Károly fiatalabb öccse és felesége, Zsófia) is a közeli Bagshotban lakik.

Vilmost és Katalint?

vilmos,katalin,károly herceg,brit királyi család,koronavírus
Forrás: Getty Images

Cambridge hercege és hercegnéje időközben elhagyta londoni rezidenciáját, a Kensington Palotát, és a norfolki Anmer Hall-be tette át székhelyét, ahol előszeretettel töltik az iskolai szüneteket, és ahol rengeteg hely áll a három gyerek: a 6 éves György, a 4 éves Sarolta és a majdnem 2 éves Lajos rendelkezésére.

Egyébként úgy tűnik, a páros alkotja a királyi család frontvonalát a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. A múlt héten látogatást tettek az NHS 111 dél-londoni call centerében, amiről Vilmos még egy Instagram-posztban is beszámolt.

Harry-t és Meghant?

harry,meghan,brit királyi család,károly herceg,koronavírus
Forrás: Getty Images

Nos, a kérdés inkább csak költői. Sussex hercege és hercegnéje március 9-én vett részt utolsó hivatalos programján, mielőtt végleg (?) áttették volna székhelyüket Kanadába. (Év eleji döntésük meglehetősen felkavarta a közvéleményt.)

Ahogyan a koronavírus világszerte családokat választ szét, úgy nincs ez másként a brit királyi családdal sem. Igaz, Harry és Meghan esetében ehhez koronavírus sem kellett...

Nézd csak, a következő hírességek is megfertőződtek a koronavírussal:

A cikk forrása: The Guardian