Kezdd el már most az újévi fogadalmad betartását! – El is áruljuk, miért!

Borítókép: Kezdd el már most az újévi fogadalmad betartását! – El is áruljuk, miért!
A joy.hu szerkesztői szerint sokkal célravezetőbb, mint januárban megfogadni valamit!

Könnyebb dolgod lesz januártól!

Mindegy, hogy mi a célod, hogy leadsz pár kilót, többet akarsz aludni vagy határozottabb szeretnél lenni a munkában, ha már most belekezdesz, akkor előmelegíted a terepet januárra, és akkor már sokkal könnyebb dolgod lesz. Például ha a diétára már most elkezdesz figyelni, akkor bár biztosan elcsábulsz az ünnepek alatt, de nem olyan kamikaze módon, mint egyébként tennéd. Ugyanez igaz a melóra, már nem sok időd van arra, hogy változtass, de ezzel szoktathatod magad ahhoz, amit januártól már kőkeményen be kell tartanod!

Az ünnepek totál elvennék a motivációdat

Ha már most tudod, hogy majd januártól szeretnél valamit betartani, az ünnepi hangulat tuti elvesz majd a lelkesedésedből. Hiszen sokkal lustábbak vagyunk olyankor, többet eszünk, és motiválatlanabbakká válunk majdnem minden téren. És talán december 31-re oda jutsz, hogy már nem is akarod betartani a dolgot…

Gyakorlat teszi a mestert

Több vizsgálat is bizonyította, hogy ahhoz, hogy valami a szokásoddá váljon, 21 napig kell rendszeresen tartani azt a dolgot. Így, ha most belekezdesz, akkor mire elindul a január, és hivatalosan a fogadalom betartásának ideje, már nagyobb eséllyel lesz szokásod, és tudod tartani majd.

Így tényleg rólad szól

Újévkor szinte mindenki megfogad valamit, de nem biztos, hogy mindenkinek ez a legoptimálisabb alkalom. A legjobb indítás mindig az, amikor te elhatározod magad, és ha elhatároztad, fölösleges várakoztatnod ás késleltetned a dolgot.

Sok sikert!