Két barátnő megmutatja, hogy néznek ki ugyanazok a ruhák különböző testalkatokon

ruhaméret,testpozitív Forrás: Instagram / @denisemercedes
A stílus számít, nem a méret, állítja ez a két modell, és be is bizonyítják. Testszégyenítők kíméljenek!

Kemény világban élünk, amiben extrém nehéz fiatal lánynak (vagy ha már itt tartunk: fiatal fiúnak) lenni. Irreális elvárásokat állítanak elénk például a testalkat kérdésében is, amelyeknek, mivel irreálisak, lehetetlen megfelelni. Akit pedig 42-es vagy nagyobb mérettel áldott meg a természet, az tulajdonképpen páriának számít.

Szerencsére egyre több plus size modell (sőt, némelyikük még ezt a kifejezést is visszautasítja, mondván, hogy ők csak „modellek”) áll előttünk egészséges követendő példaként. Egyikük, a 44-es méretet viselő Denise Mercedes a TikTokon indított videósorozatot, amelyen egy barátnőjével, Maria Castellanossal mutatják be ugyanazokat a ruhákat különböző méretekben. A videóikat már több mint 30 millióan lájkolták összesen, mert ezek mindennél fényesebben bizonyítják, hogy nem kell szuperkarcsúnak lenni ahhoz, hogy az ember boldognak és egészségesnek érezze magát.

Denise Mercedes egyébként dominikai származású modell, aki New Jerseyben nőtt fel. Mint website-ján írja, 13 évesen egy fotóstúdióban dolgozott recepciósként, és az ott megforduló modellek inspirálták arra, hogy ő is kipróbálja magát modellként. A főnöke néha megengedte neki és a barátnőinek, hogy használják a stúdió kameráit – így kezdődött. Később, 21 évesen nem szerződtették le a plus size modellügynökségek sem, mert nem volt elég magas, ezért a közösségi oldalakon posztolt magáról lookokat. Ahogy egyre nőtt a követői száma, együttműködésekbe kezdett plus size butikokkal és ily módon az egyetem mellett tulajdonképpen a saját modellügynökségeként menedzselte magát. Most 28 éves.

A galériában még néhány fotó Denise-ről és Mariáról, amint megmutatják, hogy két teljesen különböző testalkaton is jól állhat ugyanaz az outfit: