Kerti kisgépek, amelyek jelentősen megkönnyítik a kert gondozását

kert,kertgondozás,munkagépek,kisgépek,agrooroszi Forrás: Getty Images
A kerti kisgépek jelentősen megkönnyíthetik a kertgondozással járó feladatok elvégzését. Kerti gépek segítségével a kertészeti munkák precízebben és rövidebb idő alatt, illetve jelentősen egyszerűbben végezhetők el. Ismerd meg két népszerű kerti kisgép előnyeit, és készülj fel a kertgondozási szezonra szakszerűen!

Ágvágók

Az akkumulátoros ágvágókat a hétköznapi metszőollókkal már elvégezhetetlen, nagyobb kihívást jelentő metszési feladatokra tervezték. Az ágvágók kitűnő segítséget nyújtanak mindazon kertészek számára, akik el szeretnék kerülni a láncfűrész használatával járó balesetveszélyes szituációkat. Az árnyékolt láncoknak köszönhetően a balesetveszély már eleve nagyságrendekkel kisebb, mint a láncfűrész alkalmazása esetén. Fiatalabb fák metszéséhez a láncfűrészek túlzott erővel rendelkeznek, és az ágak levágása csak szakszerűtlenül valósítható meg. A vékony fákon ugyanis nemes egyszerűséggel mennek át a láncfűrész éles fogai, amely balesetveszélyes is lehet.

A láncfűrészek azonnal átvágják az ágakat, és ha a kezelő túl nagy lendülettel végzi a munkáját, az könnyen balesethez vezethet. Az akkumulátoros ágvágók segítségével azonban pontosan és kényelmesen vághatók a kisebb és nagyobb méretű faágak egyaránt. Az ágvágók használata folyamán a gépkezelő mindig könnyen meg tudja állapítani, hogy milyen erőfeszítést szükséges tennie az adott ág metszéséhez. Az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruháza munkagépei biztonságos és egyszerű használatot garantálnak a hobbi és haladó kertgondozók számára egyaránt.

kert,ágvágó,munkagépek,agrooroszi
Forrás: agrooroszi.hu

Fűnyírók

A kerti kisgépek között természetesen a különböző fűnyírók a legnépszerűbb eszközök. Benzines vagy elektromos fűnyírók használatával egyszerűen és a kívánt pontossággal végezhető el a fűnyírás. A fűnyírót elegendő a kertben kényelmesen végigtolni, és a kerti munka kifejezetten rövid idő alatt befejezhető. A fűnyírók teljes mértékben biztonságos munkaeszközök, hiszen tetszőleges tempóban használhatók. A legalapvetőbb biztonsági szabályok betartásával soha nem merülhet fel a sérülés veszélye.

Vezeték nélküli fűnyíró használatával megszűnnek a kábelekkel járó mozgási kellemetlenségek. Sajnos sokszor látni toldozott és foldozott vezetékkel rendelkező fűnyírókat, viszont a használatuk balesetveszélyes. A vezeték nélküli típusokkal a kerti munkavégzés biztonságosabbá, az irányítás pedig kényelmesebbé válik.

A fűnyírók karbantartása egyszerű, és csupán néhány alapvető műveletet igényel. Érdemes fűnyírás közben időnként kiüríteni a fűnyíró alján felgyülemlett fűcsomókat és növényi szárakat. A fűnyírási szezon végén ajánlott leengedni a régi üzemanyagot, és a munka szezon kezdetén célszerű friss üzemanyaggal ellátni a gépet.