Kerti kisgépek, amelyek jelentősen megkönnyítik a kert gondozását

kert,kertgondozás,munkagépek,kisgépek,agrooroszi
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A kerti kisgépek jelentősen megkönnyíthetik a kertgondozással járó feladatok elvégzését. Kerti gépek segítségével a kertészeti munkák precízebben és rövidebb idő alatt, illetve jelentősen egyszerűbben végezhetők el. Ismerd meg két népszerű kerti kisgép előnyeit, és készülj fel a kertgondozási szezonra szakszerűen!

Ágvágók

Az akkumulátoros ágvágókat a hétköznapi metszőollókkal már elvégezhetetlen, nagyobb kihívást jelentő metszési feladatokra tervezték. Az ágvágók kitűnő segítséget nyújtanak mindazon kertészek számára, akik el szeretnék kerülni a láncfűrész használatával járó balesetveszélyes szituációkat. Az árnyékolt láncoknak köszönhetően a balesetveszély már eleve nagyságrendekkel kisebb, mint a láncfűrész alkalmazása esetén. Fiatalabb fák metszéséhez a láncfűrészek túlzott erővel rendelkeznek, és az ágak levágása csak szakszerűtlenül valósítható meg. A vékony fákon ugyanis nemes egyszerűséggel mennek át a láncfűrész éles fogai, amely balesetveszélyes is lehet.

A láncfűrészek azonnal átvágják az ágakat, és ha a kezelő túl nagy lendülettel végzi a munkáját, az könnyen balesethez vezethet. Az akkumulátoros ágvágók segítségével azonban pontosan és kényelmesen vághatók a kisebb és nagyobb méretű faágak egyaránt. Az ágvágók használata folyamán a gépkezelő mindig könnyen meg tudja állapítani, hogy milyen erőfeszítést szükséges tennie az adott ág metszéséhez. Az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruháza munkagépei biztonságos és egyszerű használatot garantálnak a hobbi és haladó kertgondozók számára egyaránt.

kert,ágvágó,munkagépek,agrooroszi
forrás: agrooroszi.hu

Fűnyírók

A kerti kisgépek között természetesen a különböző fűnyírók a legnépszerűbb eszközök. Benzines vagy elektromos fűnyírók használatával egyszerűen és a kívánt pontossággal végezhető el a fűnyírás. A fűnyírót elegendő a kertben kényelmesen végigtolni, és a kerti munka kifejezetten rövid idő alatt befejezhető. A fűnyírók teljes mértékben biztonságos munkaeszközök, hiszen tetszőleges tempóban használhatók. A legalapvetőbb biztonsági szabályok betartásával soha nem merülhet fel a sérülés veszélye.

Vezeték nélküli fűnyíró használatával megszűnnek a kábelekkel járó mozgási kellemetlenségek. Sajnos sokszor látni toldozott és foldozott vezetékkel rendelkező fűnyírókat, viszont a használatuk balesetveszélyes. A vezeték nélküli típusokkal a kerti munkavégzés biztonságosabbá, az irányítás pedig kényelmesebbé válik.

A fűnyírók karbantartása egyszerű, és csupán néhány alapvető műveletet igényel. Érdemes fűnyírás közben időnként kiüríteni a fűnyíró alján felgyülemlett fűcsomókat és növényi szárakat. A fűnyírási szezon végén ajánlott leengedni a régi üzemanyagot, és a munka szezon kezdetén célszerű friss üzemanyaggal ellátni a gépet.

agrooroszi.hu

Tovább olvasok
Kép
Öt filmes franchise, aminek jól áll a csajos folytatás

Semmi kétség afelől, hogy a rebootok korát éljük. Szinte mindig van egy olyan film vagy sorozat, ami egy régi klasszikust elevenít fel, és helyez modern megvilágításba.

Kép
Mama, honnan jönnek a babák?

Amikor a harmadik gyerekemet vártam, folyamatosan kérdeztek a nagyok, hogy miért olyan nagy a pocakom. Volt egy app a telefonomon, amin háromféleképpen (gyümölcs, állat és édesség formájában) tudtam mutatni nekik, hogy épp mekkora bent a baba, de a hogy került oda kérdés is mindennapos volt. Próbáltam ezt úgy elmesélni, hogy meg is értsék, de ne mondjak olyat, amihez még kicsik.

Kép
Pintér Béla új darabja megint provokál

A Vérvörös Törtfehér Méregzöld a visszafogottabb Anyaszemefénye után ismét közéleti kérdésekre fókuszált. Cigányok, járvány, hatalmi térfoglalás, örökbefogadás, homofóbia egyetlen előadásban, az egészet mégsem érezzük barokkosan telezsúfoltnak. Vitatkozni viszont sokáig fogunk róla.

Kép
A legvagányabb csajok az irodalomban, szerintem

Magyar érettségin azt a feladatot kaptuk, hogy jellemezzük kedvenc irodalmi hősnőnket. Isten tudja, miért, de én akkor Kosztolányi Édes Annáját választottam.

Kép
3 dolog, amit soha ne tegyél, ha hisztizik a gyerek

A hisztivel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, ami inkább árt, mint használ, ha gyermekedet elkapja az „ötperc”. Ilyen például az is, hogy nézd levegőnek. A reakciódból ugyanis azt tanulja meg, hogy problémahelyzetben ez a helyes viselkedés-minta. Mit ne tegyél hát hiszti közben? A következő három dolgot semmiképp sem!

Kép
Rejtett mintázatok – Barabási Albert-László hálózatkutató

Barabási Albert-László, a Bostonban kutató fizikus és hálózatkutató népszerű könyvekben megírta már a nagyközönség számára a kutatásai történetét – és az abból levonható tanulságokat. Most azonban újabb szintet lépünk: a Ludwig Múzeum Rejtett Mintázatok című kiállításán az adatokból kép, szobor, installáció és multimédia jön létre. Tudomány és művészet fonódik egybe a tágas terekben.

Kép
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz, ami mégis sok háztartásban megtalálható

Na, neked megvan valamelyik ezek közül? Esetleg több is... A joy.hu összeállítása.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem