Ken Block kedvenc abroncsai új szintre emelik az autózás élményét

Borítókép: Ken Block kedvenc abroncsai új szintre emelik az autózás élményét Forrás: Ken block
Innovatív megoldások, kifogástalan minőség és biztonság fémjelzi a japán TOYO abroncsgyár különleges termékeit, amelyek Magyarországon is egyre népszerűbbek az autósok körében.

A japán TOYO már több mint 70 éve foglalkozik abroncsgyártással, így mérnökei pontosan tudják, hogyan tegyék teljessé az autózás élményét. Az innovatív szemlétű vállalat élen jár az különleges gyártási megoldások használatában, egyedi anyagok használatában. Május végén az ágazat legnagyobb, kölni seregszemléjén egy igazán forradalmi megoldást jelentenek be: érkezik a NoAir, amely különleges kialakítású, levegőtlen gumiabroncs.

A TOYO ismertsége folyamatosan növekszik a közép-európai régióban is. Első szerelésként prémium minőségű abroncsai olyan autókra kerülnek, mint a Mazda CX3, a Mazda CX5, a Mazda 6, a Toyota Prius és az Audi Q7.

Forrás: Toyo Prius

A vállalat komoly szerepet vállal a sportok támogatásában. Legismertebb arca Ken Block, a „gymkhana király”, akinek nyaktörő mutatványai a legjobb bizonyítékai a TOYO abroncsok rendkívüli munkabírásának. A gyár több mint 20 motorsport rendezvényt támogat, egyebek mellett a brit, a német és a portugál RX bajnokságot és a januárban lezajlott Budapest-Bamakó Rally-t is.

Forrás: Toyo – Off-road

A vállalat idén is támogatta a Birminghamban rendezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot, amelyen több mint 700 sportoló mérte össze tudását. Magyar szempontból történelmi sikert hozott a világrendezvény: Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg azzal, hogy 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést.

A TOYO által szponzorált Fortuna Düsseldorf labdarúgó-csapat idén megnyerte a német bajnokság második ligáját, így szeptembertől olyan világklasszis együttesekkel mérkőznek majd, mint a Bayern München, a Dortmund és a Schalke 04. A vállalat az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektet: támogatásával rendezik az U19-es világkupa mellett az U16-os csapatoknak szervezett Toyo Tires Cup-ot.

A tavaly új európai értékesítési rekordot elérő vállalat termékeit Magyarországra az Abroncs Kereskedőház szállítja. A legnagyobb gondossággal készített abroncsokat a www.gumi.hu webáruházban és az Abroncs Kereskedőház szervizeiben is megvásárolhatják az autósok.