Kelly Clarkson a testszégyenítésről: „A vékony korszakomban volt a legnagyobb rajtam a nyomás”

kelly clarkson,testkép
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kelly Clarkson világéletében küzdött a testképével és az önbizalmával. Egy nemrégi interjúban az amerikai énekesnő nyíltan beszél arról, milyen tizenvalahány éve body shaming áldozatának lenni és hogyan befolyásolta ez a kapcsolatát önmagával.

Clarkson elég kendőzetlenül beszél ebben az interjúban arról, hogy a középiskolában depressziós fázison ment keresztül, miután a kinézete miatt szórták ki egy meghallgatásról. „Pedig keményen dolgoztam… Fura volt, azt hinné az ember, hogy csak modellválogatáson van ilyen.” De néhány hónapnyi vergődés után Kelly szembe tudott nézni azzal, hogy az élet nem mindig fair akkor sem, ha megérdemelnéd, hogy az legyen.

Ez a tapasztalat segített formálni engem, tulajdonképpen rákényszerített, hogy megtaláljam magam és meglássam, mi az, ami tényleg érdekel. Korán történt velem és hasznomra vált.

Az énekesnő azt is elmondja, hogy amikor „vékony” volt és „nem élt túl egészségesen”, akkor még nagyobb nyomás nehezedett rá, mint máskor. „Kimerült voltam, olyan keményen dolgoztam, mint azelőtt soha és egészségtelenül éltem. De a nyomás csak még nagyobb volt rajtam. Emberek magazinborítókat tettek elém rajtuk más nőkkel és ilyeneket mondtak, hogy ‘ezzel kell versenyezned’.” De Clarkson akkor még nem mert nemet mondani. „Ma már egyszerűen besétálok a szobába, rájuk nézek és úgy vagyok vele, mondják, ha merik.” Kelly szilárdan hisz abban, hogy önmagunkat kell szeretnünk és csak ezután leszünk képesek másokat is szeretni.

Olvasd el ezt is!

A 38 éves Clarkson nemrég jelentette be, hogy elválik férjétől, Brandon Blackstocktól akivel négy gyereket nevelnek: Savannah és Seth a férj előző házasságából származik, de Kelly a sajátjainak tekinti őket, River lányuk (6) és Remington fiuk (4) pedig vér szerint is közös gyermekük.

via popsugar.com


Testpozitív mantrák, hogy mindig szem előtt legyen, miért küzdünk:

Nézd meg a galériánkat>13 kép
13 testpozitív mantra, hogy mindig szem előtt legyen, miért küzdünk
Tovább olvasok
Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kép
Az Aloe vera 5 fantasztikus hatása, amik különösen hasznosak a hideg idő beálltával

Nyáron sebgyógyításra, napégésre fantasztikus az Aloe vera, de az igazság azt, hogy ezt a csodanövényt az év 365 napján érdemes lenne használni - mondjuk is, hogy miért!

Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem