Kate Winslet: Ő volt a kövér lány a sor végén, de sikerült kitörnie a „bodyshaming” fogságából!

Borítókép: Kate Winslet: Ő volt a kövér lány a sor végén, de sikerült kitörnie a „bodyshaming” fogságából! Forrás: GettyImages/Jeff Kravitz
Kate Winslet minden idők egyik legsikeresebb mozifilmjének, a Titanic-nak a női főszereplőjeként robbant be a köztudatba még a 90’-es években, ám saját bevallása szerint akkoriban annyira szégyellte a testét, hogy tévedésnek vélte az egészet, nem tudott tiszta szívből örülni.

A Titanic nem csak a 90-es évek mozirajongóinak volt nagy kedvence. Aki megnézi a filmet, most is megkönnyezi a szerelmes történetet.

A film hatalmas kasszasiker lett, jogosan gondolnánk, hogy ezt követően a főszerepet játszó Leonardo DiCaprio-nak és Kate Winsletnek egész Hollywood a lábai előtt hevert. DiCaprio meg is lovagolta ezt a szerencse-hullámot, ám Kate nem találta a helyét az álomgyárban, a sikerek dacára kételkedett önmagában és úgy érezte, csak tévedés az egész, ő nem érdemel ekkora rivalda fényt.

„Mindig is én voltam a kövér lány a sor végén és ezen a Titanic sikere sem változtatott.”- mesélte Kate egy interjúban.

„Mivel a nevem „W”-vel kezdődik, nem egyszer még a meghallgatások előszobájáig sem jutottam, mert mire a nevemhez értek volna, lejárt az idő és véget ért a casting. Amikor beválogattak a Titanic főszerepére, egyszerűen nem hittem el, hogy ez tényleg velem történik.”

A színésznő azonban a hírnévnek inkább az árnyoldalát tapasztalta meg és a sok negatív élmény hatására eldöntötte, kerüli a rivaldafényt, amennyire csak tudja.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Az akkori döntését ma így magyarázza: „Iszonyúan féltem Hollywoodtól. Hatalmas, félelmet keltő helynek láttam, ahol mindenkinek tökéletesnek –de legalábbis karcsúnak- kellett lennie. Én pedig pontosan tudtam, hogy messze nem vagyok az és mindig úgy éreztem, egyáltalán nem illek oda.”

Kate önmagához, a testéhez és a hollywood-i álomgyárhoz való viszonya akkor változott meg, amikor 25 évesen anya lett.

„Úgy éreztem, a világ legcsodálatosabb dolgát élhetem át: anya leszek. Kit érdekelt, hogy nézek ki? Végre elengedtem a szégyent, amit a testem miatt éreztem és elkezdtem becsülni azért, amire képes: gyermeket foganni, táplálni, szülni.”

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Két évvel kislánya megszületése után az immár jóval magabiztosabb Kate újra forgatott és újabb sikerszéria vette kezdetét. Főszerepet kapott az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Én, Pán Péter című filmekben.

„Fordulóponthoz érkeztem, mert olyan karaktereket formálhattam meg, melyek jóval összetettebbek voltak és igazi színészi kihívást jelentettek. Forgatások közben többen odajöttek gratulálni és azt mondták, nem hitték, hogy erre is képes vagyok.”

A színésznő azóta már háromgyermekes édesanya és bár többször is elvált, de mindig rátalált újra a szerelem, mint ahogy a jobbnál jobb szerepek is: a Holiday, A király összes embere, az Apró titkok, A szabadság útja és a Felolvasó mind olyan filmek, melyeket érdemes megnézni! Van közöttük bájosan romantikus, drámai, elgondolkodtató és izgalmas is, egy biztos: mindegyikben más-más oldalát ismerhetjük meg Kate Winsletnek, aki mára elfogadta önmagát és boldog abban a testben, ami adatott neki.