JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Oroszlán Szonja: „Mintha húsz évet fiatalodtam volna”

Borítókép: Oroszlán Szonja: „Mintha húsz évet fiatalodtam volna” Forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória
Két évtized szünet után visszatér a képernyőre Oroszlán Szonja és Szabó Győző emblematikus párosa, a VIASAT3-on ugyanis október 17-től minden hétköznap este 19:30-tól találkozhatunk kedvenc párunkkal a Brigi és Brúnó c. szituációs komédiában. A vadonatúj részeket Herendi Gábor rendezi, a nézők pedig friss és újragondolt történeteket is láthatnak majd. Milyen volt újra együtt dolgozni? Milyen volt újra megformálni a karaktereket? Hogy érzi magát most? És mi az, ami nélkül nem tud élni Oroszlán Szonja? Erről beszélgetett online főszerkesztőnkkel, Zubor Rozival.

Hogy vagy Szonja?

Jól, nagyon jól, köszönöm szépen! Úgy érzem, mintha húsz évet fiatalodtam volna az elmúlt hetekben. (nevet) Ezért is vagyok ilyen jól!

Gondolom nagyban közrejátszik ebben, hogy újra együtt forgattatok Szabó Győzővel, hiszen az én legnagyobb örömömre is húsz év után visszatér Brigi és Brúnó! Amit bevallom őszintén, nem is értek, hogy anno miért hagytatok abba.

Mi nagyon szerettük volna tovább vinni, ráadásul évekre való anyag is állt rendelkezésre, szóval nem is értettük, anno miért lett vége. A mi hatáskörünkön kívül, az akkori csatorna döntése volt. Éppen ezért viszont most leírhatatlanul boldogok vagyunk, hogy újra megformálhatjuk ezt a két karaktert. Konkrétan visszacsöppentünk 20 évvel ezelőttbe. Mintha egy perc nem telt volna el, csak a sorozat címe lett más.

Tessék, az örök fiatalság titka! :)

Nem titok, hogy Győzővel mi nagyon jó barátok is vagyunk. Még ha voltak kisebb-nagyobb szünetek is amiatt, hogy külföldre mentem vagy többet dolgoztunk és nem úgy tudtunk találkozni, de amikor találkozunk, mindig ugyanott folytatjuk, ahol abbahagyjuk. Most is. Semmi nem változik.

Forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória

Ti változtatok?

Én azt mondom, hogy nem.

Nem akarom azt mondani, hogy idősödtünk, mert ha valamit, hát ezt egyáltalán nem érezzük. Húsz évet komolyodtunk. Éltünk húsz évet, megéltünk húsz évet, történt egy csomó minden. Tapasztaltabbak, érettebbek lettünk emberként is, de szakmailag is.

És mi a helyzet a sorozattal, valamint az általatok megformált karakterekkel: Brigivel és Brúnóval?

Szerintem jót tett a húsz év és a modernizálás ennek a sorozatnak. Ráadásul a témák sokkal aktuálisabbak is.

Gyerek, válás, munka, kiégés...

Anno, amikor ti az elsők között kapirgattátok ezeket a témákat, még nem volt annyira megszokott, mint manapság.

Sokkal nyitottabban lehet manapság ezekről a dolgokról beszélni, viszont közben érzékenyebbek is bizonyos témák, máshogy kell feldolgozni őket. Ennek a folyamata is nagyon érdekes volt. Egyébként annyira alapszituációk, mindenkihez szól kicsit, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki meg fogja találni benne a maga kis konfliktusát.

Forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória

Három éve voltál az Éva magazin címlapján, akkor egy videó interjúban elmesélted, hogy mi az a négy dolog, ami nélkül nem tudsz élni. Mi az, ami nélkül ma nem tudsz élni?

Hmmm... A ló és a kutya az egyértelműen továbbra is nélkülözhetetlenek a számomra, és most az útlevelemet is biztos, hogy hozzáteszem. A telefonomtól megőrülök, szóval az nem... maximum a fényképezőgép része miatt. De tudod mit? Maradjon negyediknek a Boo Teddy most is. :)

És mi a helyzet a pasikkal kapcsolatos tanácsokkal? „Kislányom, ne higgyél egyiknek sem!” – mondtad szintén 3 éve. Tartod még?

Rutinosabb vagyok már ebben, és én is jobban odafigyelek. De az ember nem változik... azért azt mondom, hogy legyen mindig óvatos.

Forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória

Milyen érzés, hogy hamarosan ennyi idő után újra minden nap látható leszel a tévé képernyőn?

Igen, azért én jó pár évet kihagytam. Mindig fontosnak tartottam, hogy az ember ne folyjon folyamatosan a csapból. Jó néha lecsendesedni, mert akkor újult erővel tudsz jó lenni. Szerintem nekem is jót tett a szünet.

Ha jól tudom, magasabb szintre emelkedett ez alatt a „szünet” alatt a lovakhoz fűződő viszonyod.

Igen, időközben úgynevezett ló manuál mozgásterapeuta lettem, hamarosan meglesz a szakképesítésem is. Rajtam kívül Magyarországon egy nő van, aki még ezzel foglalkozik.

Ez mit takar pontosan?

Leegyszerűsítve gyakorlatilag lovacskákat masszírozok. Ez egy amerikai módszer, és már dolgozom is lovakkal. Imádom ezeket az állatokat, nagyon sokat kaptam tőlük az elmúlt években, szuper ezáltal picit úgymond visszaadni belőle.

A húsz évvel ezelőtti Szonja mit szólna, ha látna téged ma?

Hát a lovakon például nagyon meglepődnék, mert húsz éve még nem lovagoltam, nem volt gyakorlatilag semmilyen kapcsolatom velük. És ha valaki azt mondja, hogy tudom az anatómiájukat, akkor röhögök egyet, az biztos. :D De abban nagyon reménykedtem, hogy a pályán maradok, hogy még mindig a színészkedés lesz a hivatásom. Szóval nagyon örülnék. Annak pedig különösen, hogy Brigi és Brúnó ennyi idő után újra szórakoztatják a nézőket!

Mit szólnál egy kis kedvcsinálóhoz? Nézd meg most nálunk a Brúnó és Brigi egyik jelenetét és utána biztosan nem akarsz majd kihagyni egy részt sem!