6 dolog, amit soha, de soha nem szabadna leírnod e-mailben

Borítókép: 6 dolog, amit soha, de soha nem szabadna leírnod e-mailben Forrás: GettyImages
Nagyon sokat elárul rólad az, ahogyan az e-mailekben kommunikálsz, úgyhogy érdemes észben tartanod néhány dolgot. A Joy cikke.

Persze a munkahelyi levelezés etikettje szervezetenként eltérő és időről időre változik, de van néhány aranyszabály, amit általánosságban érdemes szem előtt tartanunk.

Gondolkozz, mielőtt gépelsz

Az e-mail a modern élet szinte minden területének része, ezért a mindennapi etikett szabályainak ismerete mellett a kiváló e-mail készségek elengedhetetlenek mind a magánéletben, mind az üzleti életben.

„Az e-mailjeid gyakran a legjobb – és néha az egyetlen – bizonyítékai a kommunikációs készségeid minőségének" – mondja Michele L. Olivier technológiai etikett szakértő, az O&H Consulting vezérigazgatója.

Ráadásul a megfelelő e-mail etikett nem csak a társadalmi, kulturális és szakmai szempontokra terjed ki – néhány egyedi technológiai szabályt is magában foglal, mondja Toni Dupree, az Etiquette & Style by Dupree vezérigazgatója. A technológia gyors fejlődése miatt gyakran változik, hogy mi a „jó" és mi a „rossz".

Szerencsére nem kell etikettórákat venned ahhoz, hogy a legújabb trendekkel lépést tarts. Az etikett-szakértő ugyanis elárulta a legfrissebb szabályokat, hogy mindig jó benyomást keltsünk, amikor megnyomjuk a küldés gombot.

Katt a galériára a szabályokért:

Ezeket a munkahelyi sztorikat érdemes elolvadnod: